Η Εθνική μπάσκετ τα έδωσε όλα, έκανε κατάθεση ψυχής απέναντι στην Αυστραλία, νίκησε με 77-71 και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες της για πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024. Δεν εξαρτάται όμως πλέον από την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη που ελπίζει σε νίκη της Σερβίας με +3 πόντους επί του Νότιου Σουδάν για να κλείσει θέση στην οχτάδα ως μια απ’ τις καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

Η Ελλάδα ήταν με την πλάτη στον τοίχο, αντιμετώπιζε μία ομάδα με παράδοση τα τελευταία χρόνια, αλλά τα έδωσε όλα στη Λιλ και έφτασε σε μια σπουδαία νίκη. Η Γαλανόλευκη προηγήθηκε μέχρι και με +19 και θα μπορούσε να πάρει διψήφια νίκη, που θα την έφερνε «αγκαλιά» με τη δεύτερη θέση, όμως τελικά επικράτησε με +6 των Αυστραλών. Έτσι, η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα περιμένει…

Στον δρόμο για αυτή τη μεγάλη νίκη δεν υστέρησε κανείς. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ξανά ο MVP, κάνοντας ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι στους Ολυμπιακούς Αγώνες (20π., 7ρ., 6ασ.). Όμως, αυτή τη φορά ο Greek Freak είχε σπουδαίους συμπαραστάτες στο πλευρό του. Ο Τόμας Γουόκαπ έφτασε στο κορυφαίο παιχνίδι του με το εθνόσημο (18π., 3ρ., 3ασ.), ο Βασίλης Τολιόπουλος φώναξε ξανά «παρών» (13π., 3ρ.), ενώ ο Ντίνος Μήτογλου ήταν εξαιρετικός (13π., 7ρ.).

Στην αντίπερα όχθη, ο Πάτι Μιλς είχε 13π. με 5/15 σουτ, ο Τζος Γκίντι «γέμισε» τη στατιστική του, αλλά δεν απείλησε ουσιαστικά την Εθνική (9π. με 2/8 εντός πεδιάς, 11ρ., 6ασ., 5λ.), ενώ ο Τζοκ Λαντέιλ είχε 17 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Πηγή: https://www.ethnos.gr

X