Στο πιο κρίσιμο Σαββατοκύριακο της μετά- Τσίπρα εποχής μπαίνει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καλείται να διαχειριστεί μια επερχόμενη διάσπαση ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, την απώλεια κορυφαίων στελεχών του οι οποίοι ήδη έχουν ανοίξει την πόρτα της εξόδου από το κόμμα.

Η επιστολή των 1300 μελών, κυρίως της τάσης η οποία ονομάζεται «Ομπρέλα» και κινείται υπό την ηγεσία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, έδειξε το κλίμα που θα επικρατήσει κατά την αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ ήδη εκτός κόμματος βρίσκονται με δηλώσεις τους ο Γιώργος Σταθάκης και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, προτείνει δημοψήφισμα από τα μέλη για τις διαγραφές και προσπαθεί να στείλει την «μπάλα» τη βάση του κόμματος, εκεί δηλαδή απ’ όπου εξελέγη το Σεπτέμβριο.

Ενδιαφέρον φυσικά παρουσιάζει και η στάση στελεχών της Δυτικής Μακεδονίας, με 10 μέλη να συμμετέχουν στην Κ.Ε., έτσι όπως αυτά εκλέχτηκαν στην εσωκομματική διαδικασία του 2022.

Με μια πρώτη ματιά από τους δέκα(10) συμμετέχοντες, η πιο επικριτική στην ηγεσία Κασσελάκη υπήρξε όλο το προηγούμενο διάστημα η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας, Πέτη Πέρκα, η οποία είχε ταχθεί στο πλευρό του Ευκλείδη Τσακαλώτου, σύμφωνα με πληροφορίες όμως δεν υπογράφει το κείμενο των 1300 μελών.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα έχει ρίξει τους τόνους και τηρεί στάση αναμονής, αναμένοντας όπως φαίνεται τις κινήσεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Βουλευτής Κοζάνης(όχι μέλος της Κ.Ε), Καλλιόπη Βέτα, ενώ είχε στηρίξει ανοιχτά την Έφη Αχτσιόγλου, φαίνεται πως συμπορεύεται κανονικά με την νέα ηγεσία, έχοντας αποδεχθεί μάλιστα το ρόλο της Τομεάρχης Τουρισμού στον ΣΥΡΙΖΑ.

Από εκεί και πέρα Γιώργος Ντζιμάνης και Γιώργος Αδαμίδης ανήκουν στο μπλοκ του Στέφανου Κασσελάκη, έχοντας μάλιστα υπογράψει και την υποψηφιότητά του για την Προεδρεία, ενώ τα υπόλοιπα μέλη κινούνται μεταξύ Έφης Αχτσιόγλου και Νίκου Παππά(ο οποίος θα ανοίξει τα χαρτιά του στην Κ.Ε.).

Ο Σωκράτης Βατάλης ανήκει στην τάση της Έφης Αχτσιόγλου, κρατώντας ενωτική στάση για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στο ίδιο μπλοκ τοποθετούνται οι Άννα Κούτα και η Θεοδώρα Γούλιαρου.

Με τον Νίκο Παππά είχαν συνταχθεί Τάσος Πολιτίδης και Κώστας Πασσαλίδης, με τον τελευταίο μάλιστα να είναι από τα λίγα τοπικά στελέχη που τοποθετήθηκαν δημόσια ζητώντας να υπάρξει ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Θετικά προς την ηγεσία Κασσελάκη κινείται η η Ολυμπία Τεληγιορίδου, ενώ στην λεγόμενη «Κίνηση Μελών» ανήκει η Κατερίνα Τσαϊρη.

Εκτιμήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως από τα μέλη της Κ.Ε. αλλά και από τη μεγαλύτερη μερίδα στελεχών της Δυτικής Μακεδονίας, δύσκολα θα υπάρξει κάποια αποχώρηση από το κόμμα.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X