Αυγενάκης VS Σημανδράκου.

Σφοδρή και κατά μέτωπο επίθεση εξαπέλυσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης κατά του συντοπίτη μας Προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Βαγγέλη Σημανδράκου.

Μιλώντας στο φόρουμ του Οικονομικού Ταχυδρόμου με θέμα «Ελληνική επιχειρηματικότητα 2.0+» για τα όσα συνέβησαν τελευταία στον Οργανισμό, με τα οποία ασχολήθηκαν όλα τα μέσα ενημέρωσης και είχαμε γράψει και εμείς σχετικά, ο Υπουργός προέβη σε πραγματικά σκληρούς χαρακτηρισμούς κάνοντας λόγο για «μαύρη σελίδα» στον ΟΠΕΚΕΠΕ, καταλογίζοντας διοικητική ανικανότητα στον Πρόεδρο του, τον οποίο κάλεσε και πάλι ν’ αποχωρήσει άμεσα!

***

Να θυμίσουμε πως τα πρώτα δημοσιεύματα περί κόντρας Αυγενάκη- Σημανδράκου είχαν εμφανιστεί από τα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, δύο μήνες πριν, η οποία κορυφώθηκε μερικές μέρες μετά με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ να αρνείται να συναινέσει στην υπόδειξη του Υπουργού και να υποβάλει την παραίτηση του.

Εν τω μεταξύ και αφού ακολούθησαν και δηλώσεις του κ. Σημανδράκου με τις οποίες εξέφραζε τη δική του θέση σ’ αυτή τη διένεξη, για ορισμένες μέρες δεν φάνηκε να υπάρχουν άλλα επεισόδια, ή τουλάχιστον δεν είχαν γίνει γνωστά.

Να όμως που ήρθαν οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Αυγενάκη ο οποίος όπως γράφτηκε στα σχετικά ρεπορτάζ είπε μεταξύ άλλων πως «Ζήτησα την παραίτηση του προέδρου του ΟΠΕΠΕΚΕ γιατί πραγματικά απεδείχθη δεν είναι ικανός. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν μπορεί να διοικήσει» και ακόμα ότι «Είναι ξεκάθαρη η δέσμευση μας: Η μαύρη σελίδα με τον Ευάγγελο Σημανδράκο τελειώνει. Φύγετε τώρα»!

***

Δεν μπορούμε να ξέρουμε πώς θα αντιδράσει σ’ όλα αυτά ο κ. Σημανδράκος και αν τελικά αποφασίσει να παραιτηθεί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως φαίνεται πως η διαφορά μεταξύ Υπουργείου και Οργανισμού έχει γίνει πια ένα μεγάλο χάσμα και η συνύπαρξη Αυγενάκη- Σημανδράκου φαντάζει αδύνατη.

Θα δοθεί λύση και μάλιστα άμεση όπως ζητά ο Υπουργός ή θα κρατήσει πολύ ακόμα αυτή η κόντρα;

Όπως και να ‘χει, η προσπάθεια του φιλόδοξου πάντα κ. Σημανδράκου να προχωρήσει σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο απ’ αυτά στα οποία είχε δραστηριοποιηθεί μέχρι να αναλάβει τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν εξελίσσεται με τον τρόπο που, εικάζουμε πως, θα είχε φανταστεί και ο ίδιος.

Στηρίξεις και… αντιστηρίξεις!

Οι ορκωμοσίες των Δημοτικών Συμβουλίων που εξελέγησαν στις 8 ή στις 15 Οκτωβρίου άρχισαν και σε δύο βδομάδες, περίπου, οι νέες δημοτικές αρχές θ’ αναλάβουν επίσημα τα καθήκοντα τους.

Ωστόσο, για το τι έγινε στις πρόσφατες εκλογές, ποιοι στήριξαν ποιους και με ποιο τρόπο, φαίνεται πως είναι ακόμα μια ανοιχτή κουβέντα.

Γι’ αυτό έχει ενδιαφέρον να δούμε τι είπε πριν λίγες μέρες στο ραδιόφωνο του true story 102.8 και στην εκπομπή του Αντώνη Πουγαρίδη «Ζουν ανάμεσα μας» ένα πρόσωπο που λίγο έλειψε να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης αλλά αποσύρθηκε στο παρά πέντε.

***

Αναφερόμαστε στον κ. Γιώργο Τοπαλίδη, γνωστό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή μας, ο οποίος προσπάθησε να συγκροτήσει συνδυασμό που θα στηριζόταν, έστω και ανεπίσημα από το κόμμα του, χωρίς τελικά να τα καταφέρει.

Το γιατί, το εξήγησε ο ίδιος λέγοντας πως ενώ αρχικά το μήνυμα από υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ. ήταν να ολοκληρωθούν πρώτα οι βουλευτικές εκλογές και μετά να παρθούν αποφάσεις, την επόμενη ημέρα δεν συνέκλιναν οι πολιτικοί παράγοντες σε πρόσωπο από τη ΝΔ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «στήριξαν πολύ ισχυρά επιλογές που καμία σχέση δεν είχαν με το χώρο της ΝΔ» και πρόσθεσε πως «Αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει μια ισχυρή στήριξη προς το πρόσωπο του νυν δημάρχου από ισχυρή μερίδα πολιτικών παραγόντων της Ν.Δ.»!

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό το πρόβλημα. Σύμφωνα με τον κ. Τοπαλίδη ακόμα και «η νέα γενιά πολιτικών στελεχών που καυτηρίαζε την κατάσταση που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια με τη στήριξη του νυν δημάρχου», δεν στάθηκε στο πλευρό του συνδυασμού που ο ίδιος ετοίμαζε αλλά όπως ανέφερε «στήριξαν υποψηφιότητες από εκ διαμέτρου αντίθετους χώρους από εμάς»!

***

Τα όσα ανέφερε το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη συνέντευξη του αυτή προφανώς και δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία, ούτε νομίζουμε πως εκπλήσσουν κανένα.

Ανεπίσημα και στα διάφορα πολιτικά πηγαδάκια συζητιόταν και αναφέρονταν ορισμένα ονόματα και συγκεκριμένες ενέργειες που έδειχναν ποιον και πώς τον στηρίζουν στις εκλογές αυτές πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Το θέμα αυτό όμως δεν είναι πρωτοφανές τόσο για το Δήμο Κοζάνης όσο και για άλλους Δήμους.

Πολλές φορές, υποψήφιοι στο χώρο της αυτοδιοίκησης, ακόμα και αν είχαν το επίσημο χρίσμα του κόμματος (σ. σ. και όχι μόνο της Ν.Δ. αλλά και άλλων κομμάτων) απέδωσαν την αδυναμία τους να εκλεγούν στο ότι δεν είχαν την ομόθυμη και ξεκάθαρη στήριξη όλων των πολιτικών του στελεχών.

Και δεν είχαν άδικο.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X