Τέλειωσαν οι μέρες που απολαμβάναμε φθηνή τηλεθέρμανση;

Η προχθεσινή απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας για αύξηση κατά 57% της τιμής της τηλεθέρμανσης προβληματίζει πάρα πολύ τους καταναλωτές της.

Η επιβάρυνση που θα προκύψει στους λογαριασμούς που θα εκδοθούν από το νέο έτος πλέον, αλλά και μέχρι το τέλος της τρέχουσας περιόδου μόνο αμελητέα δεν θα είναι.

***

Με βάση τα όσα ισχύουν στην αγορά ενέργειας η αύξηση θεωρούνταν αναμενόμενη αλλά και αναπόφευκτη.

Με χθεσινή της ανακοίνωση η Δ.Ε.ΤΗ.Π. προσπάθησε να εξηγήσει τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση αυτή και, ταυτόχρονα, ν’ απαντήσει στο δικαιολογημένο ερώτημα των καταναλωτών, «γιατί μια τέτοια αύξηση τώρα».

***

Όπως και να ΄χει το πράγμα, οι μέρες που απολαμβάναμε το αγαθό της τηλεθέρμανσης στην περιοχή μας σε τιμή πραγματικά χαμηλή, ή πολύ συμφέρουσα, αν προτιμάτε, φαίνεται πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Το κακό βέβαια είναι πως οι όποιες αυξήσεις έρχονται πάλι σε μια περίοδο που πολλά νοικοκυριά έχουν ν’ αντιμετωπίσουν την ανεξέλεγκτη, πάντα, ακρίβεια στα καθημερινά αγαθά αλλά και τις υψηλές τιμές που αναγκάζονται να πληρώσουν για ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα κ.α.

***

Στην ανακοίνωση της η Δ.Ε.ΤΗ.Π. καταλήγει πως «παρά τους αρνητικούς εξωγενείς παράγοντες στον τομέα της ενέργειας, οι οποίοι οδηγούν σε ανατίμηση της τιμής της τηλεθέρμανσης, θα συνεχίσει να υπηρετεί και να υπερασπίζεται τον κοινωφελή της χαρακτήρα, παρέχοντας στους καταναλωτές της, θερμική ενέργεια χαμηλού κόστους και περιβαλλοντικά αποδεκτή για τον αστικό ιστό της πόλης μας.»

Θα μπορεί όμως πραγματικά και αντικειμενικά να πετυχαίνει κάτι τέτοιο, την ώρα οι τιμές στο χρηματιστήριο της ενέργειας πολλές φορές ξεφεύγουν από κάθε μέτρο αλλά και κάθε λογική; 

Θα φανεί…

 

Ποτέ μην πεις ποτέ.

Αν κάτι ισχύει και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό στη χώρα μας, είναι το «ποτέ μην πεις ποτέ.»

Παρόλο που όλα έδειχναν πως λόγω του εκλογικού Νόμου για την αυτοδιοίκηση και εξ αιτίας του άρθρου 11 που αναφέρεται στο «Ασυμβίβαστο λόγω χρεών», Δημοτικοί Σύμβουλοι που είχαν εκλεγεί δεν θα μπορούσαν να ορκιστούν και να αναλάβουν καθήκοντα στα νέα Δημοτικά Συμβούλια εφόσον είχαν χρέη προς τους οικείους Δήμους άνω των 300 ευρώ τα οποία δεν εξόφλησαν ή δεν ρύθμισαν μέσα σε δέκα (10) μέρες από την ανακήρυξη τους, τελικά απέκτησαν και νέα ευκαιρία χάρη σε τροπολογία που φέρνει η Κυβέρνηση και με βάση την οποία θα μπορούν να το κάνουν μέχρι και την ημέρα που εγκαθίστανται οι νέες Δημοτικές Αρχές, δηλαδή μέχρι την 1η του νέου έτους.

***

Δεν είναι η πρώτη φορά και προφανώς δεν θα είναι και η τελευταία που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Έχουμε πια συνηθίσει όλοι μας σε τέτοιου είδους ενέργειες και αποφάσεις με αποτέλεσμα ακόμα και αν γνωρίζουμε τους Νόμους καλά πάντοτε μπορούμε να  ελπίζουμε πως κάτι θ’ αλλάξει την τελευταία στιγμή που ίσως μας ευνοήσει.

***

Πάντως αυτή η νομοθετική ρύθμιση ήρθε επειδή θα πρέπει, λογικά, να υπήρξαν σε όλη την Ελλάδα πολλά φαινόμενα Δημοτικών Συμβούλων που ενώ εξελέγησαν κινδύνευαν να μην ορκιστούν ποτέ λόγω χρεών προς τους Δήμους τους, με την Κυβέρνηση να ενδίδει τελικά στις πιέσεις που, εικάζουμε πως, θα της ασκήθηκαν.

Το ότι τέτοιου είδους «ρυθμίσεις» συμβάλλουν στο να μειώνεται κι άλλο η αξιοπιστία των θεσμών στα μάτια των πολιτών, ενδιαφέρει, άραγε, κανένα και ειδικά εκείνους που οφείλουν να τους προστατεύουν;

 

Η Έφη Μιχελάκη στην «ομάδα κρούσης» του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανάδειξη νέων προσώπων που θα συγκροτήσουν μια «ομάδα κρούσης» λέγεται πως προσανατολίζεται η σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Μια επιλογή που θα σημάνει και την «φυγή προς τα μπρος» του κόμματος, αφήνοντας πίσω του όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα και το πλήγωσαν σε μεγάλο βαθμό.

Μια δεκαμελή «ομάδα κρούσης» που θα πλαισιώνει τον Πρόεδρο κ. Στέφανο Κασσελάκη, με πρόσωπα τα οποία χαίρουν της απόλυτης εμπιστοσύνης του και γι’ αυτό θα επωμιστούν ένα συγκεκριμένο τομέα δουλειάς

***

Τα δέκα αυτά μέλη δεν θα είναι, απ’ ό,τι φαίνεται, βουλευτές του κόμματος αλλά στελέχη του.

Ανάμεσα στα δέκα ονόματα που γράφτηκαν ότι προαλείφονται για την «ομάδα» αυτή βρίσκεται και το όνομα της κ. Έφης Μιχελάκη που ήταν υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Η κ. Μιχελάκη είναι από τα στελέχη εκείνα που είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του σημερινού Προέδρου του κόμματος και τον είχαν στηρίξει τόσο πριν όσο και μετά την εκλογή του.

 

Τόσο γρήγορα τους εντόπισαν;

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, φάκελο που περιέχουν τα ονόματα 200 σκληρών χούλιγκαν παρέδωσαν προχθές στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι Υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού.

Και το έκαναν λίγες μόλις μέρες μετά το τραγικό συμβάν που οδήγησε στο σοβαρότατο τραυματισμό του άτυχου 31χρονου αστυνομικού.

***

Μπράβο τους!

Τόσο γρήγορα τα μάζεψαν, ή τα είχαν από πριν στη διάθεση τους;

Κι αν τα είχαν, γιατί δεν είχαν φροντίσει να τα παραδώσουν μέχρι τώρα;

Υ.Γ. Θα μας πείτε, και θα έχετε δίκιο, «κάνετε κάτι ερωτήσεις και εσείς…»

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X