Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, φίλες και φίλοι, δεν ξεχάσαμε την Εορτάζουσα και προστάτιδά, ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, τόσο, των λιγνιτωρύχων, όσο και του Πυροβολικού μας.

Τιμώντας την προστάτιδά τους, οι λιγνιτωρύχοι μας, συγκεντρώνονται στο χώρο των ορυχείων, με τον καθιερωμένο Ιερέα, Παπά Γιώργη Κάσπαρη, που, μετά το καθιερωμένο Εκκλησιαστικό τελετουργικό της Αγίας Βαρβάρας, τελούν και το μνημόσυνο των φονευθέντων συναδέλφων τους, στο δύσκολο και επικίνδυνο βωμό του αγώνα για την επιβίωση των ιδίων και της οικογένειας τους.

Μετά τα τελετουργικά, συνηθίζεται η αναμνηστική , η, αν θέλετε, η απαθανάτιση των παρόντων, με την ευχή και του χρόνου όλοι μαζί..

Το … υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας, αρχίζει και τελειώνει σε κάποιο μερακλίδικο.. ταβερνάκι της Πτολεμαϊδος και πάντα μέσα στα επιτρεπτά όρια που απαιτεί το είδος της εργασίας τους .

Στη φώτο μας, να αναφέρουμε: Τον 1ο καθήμενο που είναι, ο Αδαμόπουλος Κώστας, ο ένας των δύο μετόχων της εταιρίας, ‘Т. Παυλίδης- Κ. Αδαμόπουλος” και δίπλα τον Ιερέα, Παπά- Γιώργης Κάσπαρης και ακολουθούν, χωρίς σειρά, αυτούς που καταφέραμε να αναγνωρίσουμε, ήτοι: Δαρδαμανέλη Γιάννη-υπάλληλο, Αδαμόπουλο Κ. Ηρακλή, Παυλίδη Γ. Στέργιο, Μπεκιάρη , Βασίλη-Γεωπόνο, Διευθυντή του Κέντρου καλυτερεύσεως φυτών-, το νεωκόρο του Αγίου Στεφάνου, Παπαδόπουλο Αλέξανδρο, Κοκοβιάδη Αχιλλέα, Κοταλακίδη Μιμικό, Καζαντζίδη Κώστα, Πετρίδη Χρήστο, Τσοχατζή Μιχάλη, Χαλυβόπουλο Γιάννη, Άτσιο Σπόρο, Γεωργιάδης Παναγιώτη, Ποζίδη Αγησίλαο, Τσιτσιρίδη Αλέκο, Βελιόπουλος Ανέστης, το Μπάρμπα-Γιορδάνη , Φραγκουλίδη Νίκο, Τραχανά Μανώλη, Κοσμίδη Γιάννη και Κουσοπανίδη Χαρίλαο (Χάρο).

Για τους, πάλε ποτέ λιγνιτωρύχους μας, των υπόγειων έργων, η 4η Δεκεμβρίου, γιορτή της Αγίας Βαρβάρας, καθιερώθηκε ,ως ΑΡΓΙΑ.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, πως, τις διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις των λιγνιτωρύχων υπόγειων έργων, ακολουθούν και οι νεώτεροι συνάδελφοι τους των επίγειων έργων, τιμώντας την προστάτιδά τους μεγαλομάρτυρα, Αγία Βαρβάρα.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X