Με καταγωγή από την Γαλατινή Κοζάνης και αναμένοντας την ημέρα που θα γίνει η προγραμματισμένη εκδήλωση για τον προπάππου τους στη γενέτειρά του στο Βόιο, Αχιλλέας και Ιωάννης Νταβέλης, δεν ξεχνάνε τις ρίζες τους δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον με κάθε αφορμή.

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε τα αφεντικά της ιστορικής ΑΕΛ, να βρεθούν την Κυριακή στο ΔΑΚ της Κοζάνης όπου η ομάδα της πόλης αντιμετωπίζει για το πρωτάθλημα της Super League 2.

Μπήκαν στο ποδόσφαιρο πριν 1,5 χρόνο, επένδυσαν σε ένα χώρο που η συνήθης τακτική είναι βάζεις το χέρι στην τσέπη χωρίς να αναμένεις έσοδα και το όραμά τους είναι να δουν την ΑΕΛ ξανά στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Ιωάννης Νταβέλης, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ, φιλοξενήθηκε την Παρασκευή το πρωί στο «True Story Radio» και μίλησε στο Ζήση Πιτσιάβα τόσο για το ποδόσφαιρο, τη Γαλατινή, αλλά και τις επενδύσεις της οικογένειας οι οποίες δεν προχώρησαν στη Δυτική Μακεδονία.

«Ο προπάππος μας υπήρξε οπλαρχηγός Μακεδόνας γέννημα θρέμμα της Γαλατινής. Γεννήθηκε το 1848 και πέθανε το 1923 στο Μακρυχώρι Λάρισας. Πολέμησε την τουρκική χωροφυλακή 50 έτη και είναι γνωστός σε όλη την περιοχή. Διατηρούμαι δεσμούς και με την τοπική κοινωνία, με τους συγγενείς και με τους θεσμικούς άρχοντες της περιοχής», λέει ο κ. Νταβέλης.

Παράλληλα αναφέρεται στην εκδήλωση η οποία αναμένεται να γίνει προς τιμήν του προπάππου του και δηλώνει περήφανος για την καταγωγή του από τη Δυτική Μακεδονία και το Βόιο.

Ο ίδιος θα βρίσκεται την Κυριακή στο ΔΑΚ, δίπλα στην αγαπημένη του ΑΕΛ και κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στην Super League 2 σημειώνει:

«Η κατάσταση στη SL2 είναι μια κατάσταση με πολλές παλινωδίες και οι ομάδες ασφυκτιούν στα οικονομικά. Μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό και να είναι ευπρεπής πρέπει να βάλει 2εκ. το χρόνο για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις με τα έσοδα να είναι θεωρητικά. Είναι πρωτάθλημα που μόνο δίνεις. Είναι άθλος των περισσοτέρων ομάδων που συνεχίζουν, η πολιτεία είναι ανακόλουθη στις υποχρεώσεις της. Έχει χαρακτηριστεί η πιο περίεργη κατηγορία. Όλα αυτά οδηγούν το ποδόσφαιρο σε σήψη ενώ είναι ένα κοινωνικό αγαθό για τους φιλάθλους, η πολιτεία με τον τρόπο της πρέπει συμβάλλει ώστε να προοδεύει η κατηγορία που είναι ο τροφοδότης με Έλληνες παίκτες»..

Το αφεντικό της ΑΕΛ υποστηρίζει πως τα παιχνίδια στην κατηγορία είναι πολλές φορές ισάξια της SL1 και προσθέτει πως μία πιθανή διακοπή για ομάδες όπως η δική του θα είναι καταστροφή αγωνιστικά:

«Ομάδες του δικού μας επιπέδου που μπορούν να ανταπεξέλθουν, μια διακοπή είναι καταστροφική γιατί η ομάδα βρίσκει το βηματισμό της υπό τον Παύλο Δερμιτζάκη. Απεύχομαι να συμβεί κάτι τέτοιο αν και είναι ένας μοχλός πίεσης».

Ο κ. Νταβέλης εξηγεί πως ο ίδιος και ο αδερφός του παλεύουν μόνοι τους οικονομικά και ψυχοσωματικά για την ΑΕΛ λόγω οράματος και χαρακτηρίζει την ομάδα της Κοζάνης μια συμπαθή ομάδα:

«Θα ήθελα να πω ότι η ομάδα Κοζάνης είναι συμπαθής λόγω καταγωγής. Γνωρίζω τις προσπάθειες που έκανε να ανέβει και βλέπω να πρωταγωνιστεί μακριά από άλλα κέντρα, προσπαθεί μόνη της. Ελπίζω να γνωρίσω τους ιδιοκτήτες της ΠΑΕ».

Τέλος αναφέρει πως η ΑΕΛ είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο, έρχεται στην Κοζάνη να πάρει τους 3 βαθμούς και σχολιάζοντας την απόφαση για την απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων οπαδών λέει ότι είναι ένα αστυνομικό μέτρο για τη διαφύλαξη της τάξης «τα γήπεδα όμως είναι ωραία όταν έχουν κόσμο και από τις δύο ομάδες»

«Είχαμε ενδιαφερθεί για επένδυση στη Δ. Μακεδονία»

Η συζήτηση κλείνει με το θέμα των επενδύσεων και αν η οικογένεια Νταβέλη έχει ενδιαφερθεί για κάτι τέτοιο στη Δυτική Μακεδονία:

«Εμείς είχαμε ενδιαφερθεί να επενδύσουμε στην περιοχή πριν 3 χρόνια, ατόνησε αυτό. Και στον ιατρικό κλάδο και σε άλλους. Η προσπάθεια ατόνησε διότι δεν υπήρξαν ευήκοα ώτα και πολιτικά. Και τοπικά και στις παρυφές της κυβέρνησης. Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι στην κυβέρνηση και θα υπάρξουν εκ νέου προσπάθειες ώστε να επεκταθούμε επιχειρηματικά στον τόπο καταγωγή μας, Πιστεύω ότι θέλουν την υγιή επιχειρηματικότητα. Θεωρώ άθλος τη μείωση του χρέους».

Ο κ. Νταβέλης αποχαιρετά με το μυαλό του στη Γαλατινή: «Ήμουν πρόσφατα εκεί και στέλνω τους θερμούς μας χαιρετισμούς. Στην ομάδα της Κοζάνης το καλύτερο, ο καλύτερος να πάρει τη νίκη».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X