Η βάση που προηγήθηκε των πρωτοκλασάτων στελεχών.

Σ’ ένα από τα πιο προβεβλημένα πολιτικά πρόσωπα έχει αναδειχθεί τις τελευταίες μέρες η ανεξάρτητη βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Πέτη Πέρκα.

Μετά την αποχώρηση της από το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, μαζί με τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, δεν προλαβαίνει να δίνει συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, τόσο για να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του πρώην κόμματος της όσο και για να τοποθετηθεί σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις και τη δημιουργία κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά και νέου πολιτικού φορέα, που όπως λέγεται βρίσκεται στα σκαριά.

***

Από τη χθεσινή εμφάνιση της στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ και την πρωινή του εκπομπή, αξίζει να επισημάνουμε αυτό που εύστοχα, κατά τη γνώμη μας, παρατήρησε, σχετικά με τις μαζικές και συνεχόμενες αποχωρήσεις απλών μελών από το ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως ένα τέτοιο φαινόμενο είναι απ’ τα σπάνια, αν όχι το μοναδικό, που βλέπει κανείς όταν διασπάται ένα κόμμα, καθώς συνήθως πρώτα αποχωρούν πολλά απ’ τα πρωτοκλασάτα στελέχη και έπειτα ακολουθούν τα στελέχη χαμηλότερων βαθμίδων και έπονται τα απλά μέλη.

Εδώ όμως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμβαίνει πραγματικά το αντίθετο καθώς βλέπουμε τη βάση να είναι αυτή που προηγήθηκε ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες της εξόδου, πριν ακόμα το επιχειρήσουν πολλά προβεβλημένα και κάποια πρώτης γραμμής στελέχη του, γεγονός που έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά και βαρύτητα.

Έτσι, και πριν ανακοινώσουν χθες την αποχώρηση τους οι εννέα βουλευτές, μεταξύ των οποίων είναι η κ. Αχτσιόλου, ο κ. Χαρίτσης, ο κ. Ηλιόπουλος κ.α., αλλά και τα σαράντα  οκτώ  (48) μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, είχαν ήδη ανοίξει την πόρτα της εξόδου ενενήντα (90) μέλη της ομάδας του Τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος, μιας από τις πιο δραστήριες ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και είκοσι ένα (21) μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του Πειραιά, ενώ είχε προηγηθεί η αποχώρηση της μεγάλης πλειοψηφίας των μελών της Νεολαίας του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται σίγουρα για ένα αξιοσημείωτο φαινόμενο που δείχνει πόσο βαθιά έχει φτάσει ο ιός της διάσπασης στο κόμμα που κυβέρνησε τη χώρα από το 2015 έως το 2019 και από το 2019 και μέχρι τώρα είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

 

Δεν τους προλαβαίνουμε…

Τη μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει πια οι αποχωρήσεις στο ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν στεγνώσει το μελάνι για την αποχώρηση της ομάδας των 6+6, ανακοίνωσε την αποχώρηση του και ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης που παραιτήθηκε, φυσικά, και από επικεφαλής της ευρωομάδας του κόμματος.

Μια ευρωομάδα που πλέον απέμεινε με δύο μόνο ευρωβουλευτές!

***

Το ποιος ή ποιοι θα ακολουθήσουν δύσκολο να το πει πλέον κανείς.

Το σίγουρο είναι πως έτσι όπως κινούνται δεν τους προλαβαίνουμε πλέον.

 

Ποιοι θ’ αποχωρήσουν απ’ τα μέρη μας;

Παρά τις αθρόες και συνεχείς αποχωρήσεις στελεχών και μελών από το ΣΥΡΙΖΑ κεντρικά, από τα μέρη μας δεν υπήρξε και τόσο μεγάλη… κινητικότητα.

Έτσι μέχρι τώρα έχουμε την αποχώρηση της βουλευτού της Π.Ε. Φλώρινας, της κυρίας Πέτης Πέρκα και δύο μελών της Κεντρικής Επιτροπής, της κ. Θεοδώρας Γούλιαρου (σ. σ. αποχώρησε μαζί με τον κ. Τσακαλώτο και την κ. Πέρκα ως μέλος της «Ομπρέλας») και της κ. Άννας Κούτα που αποχώρησε χθες μαζί με τους άλλους πενήντα έξη.

Βέβαια, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και τον κ. Γιώργο Χιωτίδη, πρώην Γραμματέα της Ν.Ε. Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου βουλευτή, ο οποίος αποχώρησε πρώτος και αμέσως μετά την εκλογή του κ. Στέφανου Κασσελάκη στην Προεδρία του κόμματος.

***

Θα είναι τελικά οι παραπάνω οι μοναδικές αποχωρήσεις ή θα έχουμε κι άλλες;

Οι πληροφορίες λένε πως είναι πολύ πιθανό να φύγουν κι άλλοι.

Οι μόνοι σίγουροι παραμένοντες είναι προφανώς αυτοί που ανοιχτά εξακολουθούν να στηρίζουν τον κ. Κασσελάκη και τις όποιες επιλογές του.

 

Οι… άτακτες αγελάδες!

Πριν χρόνια, το μακρινό πια 1986, είχαμε τις τρελές αγελάδες και της νόσου τους,

Προχθές, στην περιοχή μας έκαναν την εμφάνιση τους και οι… άτακτες αγελάδες!

***

Οι… άτακτες αγελάδες δεν είναι φορείς κάποιας νόσου, αλλά υπήρχε ο κίνδυνος να πεταχτούν μπροστά σου μες τη νύχτα εφόσον οδηγούσες το όχημα σου στο τμήμα της Εθνικής Οδού Κοζάνης- Φλώρινας, από το ύψος της Μαυροπηγής έως τον κόμβο του Ανατολικού, και να σου προκαλέσουν κάποιο ατύχημα!

Η έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας απέτρεψε, ευτυχώς, τα χειρότερα.

***

Έγκυρο και έγκαιρο ρεπορτάζ για το θέμα υπήρξε στο e-ptolemeos.gr από την κ. Κούλα Πουλασιχίδου, με το οποίο ενημερώνονταν οι οδηγοί και τους εφιστούνταν η προσοχή που κινούνταν σ’ αυτό το κομμάτι του δρόμου για να έχουν το νου τους.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X