Θέλοντας να υποβαθμίσει το θέμα και να το περάσει εντελώς στα ψιλά χωρίς να συμβαίνει κάτι το… τρομερό, ο Δήμαρχος Κοζάνης χαρακτήρισε «κιτρίνισμα από τον καύσωνα» την θλιβερή κατάσταση στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του ΔΑΚ της πόλης, την οποία παρουσίασε μέσα από φωτογραφικό υλικό ο «Π», σειρά ΜΜΕ αλλά και πολίτες τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο να πεις πως δεν συμβαίνει κάτι τρομερό καθώς «καμία ομάδα ποδοσφαίρου δεν αγωνίζεται πλέον στο γήπεδο» άρα κατά τη γνώμη του δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα και η αγανάκτηση όσων βλέπουν αυτή τη θλιβερή εικόνα στο ΔΑΚ μάλλον είναι υπερβολική, για τον αξιακό κώδικα του Δημάρχου.

Ο Γιάννης Κοκκαλιάρης προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, εμπλέκοντας και την ιδιωτική συναυλία γνωστού καλλιτέχνη η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο ΔΑΚ, τονίζοντας πως δεν έγιναν κάποιες παρεμβάσεις καθώς το χόρτο θα πατηθεί και σημείωσε πως το πρόβλημα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες.

Πάντως ανάλογη ρητορική με το Δήμαρχο, δεν χρησιμοποίησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος δεσμεύτηκε πως σε μία εβδομάδα η κατάσταση θα είναι εντελώς διαφορετική και έκανε λόγο για ελλείψεις σε λιπάσματα, πρόβλημα στο ποτιστικό σύστημα και κάποιες άλλες προμήθειες.

Η όλη συζήτηση προέκυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από ερώτηση του Ζήση Μάρα, ο οποίος κάλεσε τη δημοτική αρχή να αφήσει στην άκρη το «παραμυθάκι των συμβάσεων» και να εργαστεί ώστε να λύνονται προβλήματα:

«Ορισμένοι πιστεύουν πως έπρεπε να είχαμε έτοιμες συμβάσεις για τα επόμενα 5 χρόνια…».

X