Αυτοί δεν αγωνιούν!

Αρκετές ειδήσεις έδωσε ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Αμανατίδης όπως μας ενημερώνει σχετικό ρεπορτάζ του ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ που βασίστηκε στην τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε προχθές στο TOP Channel.

Μια απ’ αυτές αφορά το ποιοι θα είναι οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες της Δυτικής Μακεδονίας.

***

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  «Για το ζήτημα του νέου διοικητικού σχήματος και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν ρόλους αντιπεριφερειαρχών, ο Γιώργος Αμανατίδης σημείωσε πως μέχρι την Πέμπτη θα γίνουν οι ανακοινώσεις με την υπόθεση των χωρικών να κλίνει προς όσους κατετάγησαν πρώτοι ανά Π.Ε. στις εκλογές.»

***

Εφόσον, λοιπόν, δεν αλλάξει κάτι τότε θα έχουμε τους εξής χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες:

Στην Π.Ε. Κοζάνης τον κ. Κωνσταντίνο Βύζα που κέρδισε την πρώτη θέση συγκεντρώνοντας 3.439 ψήφους.

Στην Π. Ε. Γρεβενών θα αναλάβει ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης ο κ. Τσακνάκης Ιωάννης που κέρδισε την πρωτιά με 1.961 ψήφους.

Στην Π.Ε. Καστοριάς, ο κ. Δημήτρης Σαββόπουλος σάρωσε και εξασφάλισε με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση με 6.232 σταυρούς και θ’ αναλάβει εκ νέου Αντιπεριφερειάρχης!

Στην Π.Ε. Φλώρινας ο κ. Τάσκας Αθανάσιος τερμάτισε πρώτος καταφέρνοντας να μαζέψει 3.097 σταυρούς, οπότε θα αναλάβει να ηγηθεί αυτής της Περιφερειακής Ενότητας.

***

Φυσικά με τα ονόματα που αναφέρουμε πιο πάνω δεν ολοκληρώνεται το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας, καθώς υπάρχουν και άλλες θέσεις αντιπεριφερειαρχών που μέλλεται να συμπληρωθούν.

Για αυτές τις θέσεις το ρεπορτάζ σημειώνει ότι «… στις υπόλοιπες αντιπεριφέρειες έχει γίνει μια δουλειά βάσης, με το οργανόγραμμα και τις αρμοδιότητες των διευθύνσεων, των τμημάτων κλπ. να ξεσκονίζονται κυριολεκτικά, ώστε να οριστούν τα κατάλληλα πρόσωπα στην κατάλληλη θέση και να αλλάξουν αρκετά απ’ όσα γνωρίζαμε όλο το προηγούμενο διάστημα.

Όπως είπε, θα υπάρξουν αλλαγές στο κομμάτι της Παιδείας, ενώ σε κάποια αντιπεριφέρεια θα ενταχθεί και η εποπτεία των νομικών προσώπων.»

***

Από τα παραπάνω προκύπτει το συμπέρασμα πως εκείνοι που δεν έχουν λόγο ν’ αγωνιούν για τις αποφάσεις του νέου Περιφερειάρχη είναι οι νέοι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες.

Αλλά και για τους υπόλοιπους η αγωνία δεν θα κρατήσει για πολύ εφόσον ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη οι τελικές αποφάσεις του κ. Αμανατίδη.

Λίγες ώρες έμειναν…

Υπομονή!

Πότε μπαίνει ή πόσο μένει;

Διαβάζουμε τον τίτλο σε είδηση που δημοσίευσε ο e-ptolemeos.gr χθες στη σελίδα του:

«Πότε μπαίνει το επίδομα θέρμανσης- τηλεθέρμανσης».

***

Ο πιο… σωστός τίτλος, ίσως θα ήταν «Μπαίνει το επίδομα θέρμανσης- τηλεθέρμανσης, αλλά πόσο μένει;»

 

Παραιτείται μέχρι το τέλος του έτους ο κ. Σημανδράκος από τον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Συνεχίζονται οι «επιθέσεις αγάπης» του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Βαγγέλη Σημανδράκο.

Είναι δε τόσο συχνές που δεν παρέλειψε να εξαπολύσει ακόμα μία και από το βήμα της Βουλής όταν πήρε το λόγο για να μιλήσει για τον προϋπολογισμό.

Το ρεπορτάζ του agronews. με τον τίτλο “Η αριστερόστροφη παρέα και ο πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ έπρεπε να φύγουν… χθες», αναφέρει σχετικά:

«… στη δευτερολογία του για τον προϋπολογισμό και σε παρατήρηση για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «ο Οργανισμός όπως λειτουργεί σήμερα δεν μας εκπροσωπεί. Ο πρόεδρος πρέπει να φύγει «χθες».

Γι΄ αυτό ζήτησα και την παραίτησή του. Για να γίνει μια σωστή οργάνωση, λειτουργία σύγχρονη η οποία θα απαντά και στις υποδείξεις της ΕΕ. Είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε άμεσα. Γιατί ο ΟΠΕΚΕΠΕ διαχειρίσεται 2,8 δις ευρώ ετησίως. Και έχει ονοματεπώνυμο ο πρόεδρος και κάποια διοικητικά στελέχη, αριστερής κατεύθυνσης. Είμαστε ξεκάθαροι.  Δεν κρυβόμαστε  πίσω από το πρόσωπό μας. Θα βάλουμε τάξη. Θα υπάρχει διαφάνεια, θα υπάρχει συνέπεια στην κατανομή των ενισχύσεων»”

***

Κάτι ανάλογο έκανε ο κ. Αυγενάκης και σε μια τηλεοπτική συνέντευξη του σε εκπομπή του ΘΕΣΣΑΛΙΑ Τηλεόραση όταν ρωτήθηκε σχετικά με το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο κ. Υπουργός μίλησε και πάλι απαξιωτικά για τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά έδωσε και μια είδηση.

Ότι ο κ. Σημανδράκος δεσμεύτηκε να παραιτηθεί μέχρι το τέλος του έτους!

Άρα, ίσως υπάρξουν εξελίξεις τελικά και λήξει οριστικά αυτή η κόντρα που, μάλλον κράτησε πολύ.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X