Έναν μικρό απολογισμό, κυρίως στα οικονομικά δεδομένα, που άφησε πίσω του το κατά γενική ομολογία επιτυχημένο από καλλιτεχνικής άποψης καλοκαιρινό κατασκηνωτικό φεστιβάλ μουσικής «Fiesta Voio», έκανε η δημοτική αρχή Βοΐου, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Την σχετική ερώτηση έκανε ο επικεφαλής αντιπολίτευσης (ΛΑ.ΣΥ) Μ. Καραμπατζιάς , αναρωτώμενος αν ένας δήμος της τάξης των 15.000 κατοίκων μπορεί να διοργανώνει τέτοιου βεληνεκούς εκδηλώσεις. Προσέθεσε, ωστόσο, πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ως προς την ποιότητα και την επιτυχία των εκδηλώσεων, θέτοντας επί τάπητος το οικονομικό και ζητώντας στοιχεία για το σύνολο των εισιτηρίων που κόπηκαν, ποια τα έξοδα κ.ο.κ.

Για το οικονομικό σκέλος απάντησε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου, λέγοντας, αρχικά, πως ο δήμος υπέγραψε τέσσερις (4) συμβάσεις με εταιρείες, μια κόστους 31.000 ευρώ (υπηρεσίες α΄ βοηθειών, καθαριότητα, ασφάλεια), μια δεύτερη με την ίδια εταιρεία κόστους 32.240 ευρώ για διαφήμιση, την επίμαχη σύμβαση των 148.000 ευρώ για τη διοργάνωση με εταιρεία κυπριακών συμφερόντων και τέλος μια σύμβαση για τα καλλιτεχνικά δικαιώματα ύψους 5.000 ευρώ.

217.140 ευρώ είναι το σύνολο των εξόδων, ενώ για τα έσοδα, απάντησε πως προκύπτουν από τα εισιτήρια, ως εξής: Κόπηκαν 295 ολοήμερα εισιτήρια των 40-45 ευρώ, 5.836 ημερήσια των 15 ευρώ και 1.465 των 25 ευρώ, που δόθηκαν σε δημότες, σύνολο 7.596 εισιτήρια. Τα έσοδα από τα εισιτήρια είναι 137.557 ευρώ περίπου, οπότε προκύπτει ζημία περίπου 80.000 ευρώ, σημείωσε.

Ο Χρήστος Ζευκλής έκανε λόγο για ένα καταπληκτικό φεστιβάλ που δίνει τεράστιες διαστάσεις στο δήμο, προσθέτοντας ότι το φεστιβάλ έγινε μακράν καλύτερο και φθηνότερο. Μέλημα του δήμου είναι η προβολή της περιοχής και του τόπου, κάτι που έγινε απόλυτα επιτυχημένα, είπε επίσης, καθώς ήρθε κόσμος «από το πουθενά».

X