Εργαστήριο Συνδημιουργίας Πολιτικής διοργάνωσαν με επιτυχία ο Όμιλος Ενεργών Νέων  Φλώρινας – ΟΕΝΕΦ και το Impact Hub Athens, με τη συμμετοχή οκτώ ακόμη φορέων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του ΠΔΜ καθώς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαρτίου στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Επιχειρηματικότητας.

Το πρόγραμμα ενίσχυσης της κοινωνικής καινοτομίας στην ελληνική περιφέρεια έχει ως στόχο έχει ως στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας θερμοκοιτίδων κοινωνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Αντικείμενο του εργαστηρίου ήταν η εξερεύνηση στρατηγικής για την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία, δεδομένης της απολιγνιτοποίησης και της Δίκαιης Μετάβασης, με το κομμάτι των διαθέσιμων χρηματοδοτικών εργαλείων και των δεξιοτήτων που απαιτούνται ώστε να μετασχηματιστούν οι επιχειρήσεις με σκοπό να γίνουν βιώσιμες, να αποτέλεσαν αντικείμενο του εργαστηρίου.

Στο εργαστήρι συμμετείχαν επίσης το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, η ANKO, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας / Region of Western Macedonia, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας , το Just Transition Institute Greece και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X