Το θέμα του εργοστασίου της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ απασχόλησε για ακόμη μια φορά συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, προκειμένου το σώμα να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο για τα αναγκαία προς ψήφιση θέματα της ημερήσιας διάταξης της ετήσιας γενικής συνέλευσης της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ, για τον οικονομικό και διοικητικό απολογισμό της χρονιάς που έφυγε.

Το λόγο είχαν αρκετοί σύμβουλοι και από τη συζήτηση δεν έλειψαν οι εντάσεις και οι αιχμές, με τη δημοτική αρχή Μπιτάκη να υπερθεματίζει την πολιτική της σε ό,τι αφορά το ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ.

Ο αντιδήμαρχος Πέτρος Μπερμπερίδης τόνισε πως «η πολιτική Μπιτάκη απέδωσε και σε όποιον αρέσει», λέγοντας μάλιστα ότι το εργοστάσιο θα κλείσει με 4.5 εκ. ευρώ κύκλο εργασιών και πριν όπως είπε «δεν τολμούσαμε να μιλήσουμε για τέτοια κερδοφορία». Ο ίδιος, μάλιστα, κάλεσε τους πάντες να αφήσουν την όποια δημοτική αρχή να δουλέψει για το καλό του εργοστασίου, λέγοντας με έμφαση: «Το ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ πάει τρένο, χωρίς να σταματήσει πουθενά», ζητώντας από τους πάντες να αφήσουν τη μιζέρια απέξω, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στην κερδοφορία του εργοστασίου στάθηκε και ο απερχόμενος δήμαρχος Άνθιμος Μπιτάκης, λέγοντας πως ο τζίρος του ’23 αγγίζει τα 4,5 εκ. ευρώ και τονίζοντας πως οι εταιρεία έχει κερδοφόρους δείκτες που ενοχλούν τον ανταγωνισμό.

«Δεν μπόρεσαν να μας λυγίσουν, ούτε εμένα προσωπικά ούτε και τα μέλη του Δ.Σ. Όλες οι αποφάσεις των δικαστηρίων μας δικαίωσαν. Θέλει προσοχή να μην βάζουμε τα μάτια μας με τα χέρια μας. Είμαστε υπερήφανοι για όσα κάναμε και όσα θα παραδώσουμε», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, σε μια εκτενή εισήγηση για το θέμα, παραθέτοντας και αρκετά νούμερα.

Ο κ. Μπιτάκης τόνισε, επίσης ότι μέλημα πρέπει να είναι η αύξηση της παραγωγής, καθώς όπως είπε υπάρχει διαθέσιμος πλούτος, ενώ αναφέρθηκε ουκ ολίγες φορές στην προσπάθεια χρηματοδότησης από την Τράπεζα και στην προσπάθεια ένταξης από τον Αναπτυξιακό Νόμο. Επίσης, επεσήμανε την ανάγκη το εργοστάσιο να εκσυγχρονιστεί και διοικητικά.

Ενδιαφέρον έχει και το σχόλιο – αιχμή του Προέδρου του Δ. Συμβουλίου Ιορδάνη Μπάντη, ο οποίος αναρωτήθηκε (με αιχμές προς τον δήμαρχο) πως δεσμεύει με μια του απόφαση την επόμενη δημοτική αρχή για 5 ή 7 έτη με μια εταιρεία (σ.σ. αφορά στη σύμβαση παραχώρησης σε ιδιωτική εταιρεία που τόσο αμφισβητήθηκε).

Για «παράδοση της εταιρείας χειροπόδαρα σε ιδιωτικά συμφέροντα» έκανε λόγο ο Κ. Ελευθεριάδης, λέγοντας πως θύματα είναι οι εργαζόμενοι που εργάζονται με δίμηνα, και οι κάτοικοι, ενώ προσέθεσε πως «κοροϊδευόμασταν ότι νοιαζόμασταν για το δημόσιο χαρακτήρα του».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X