Μεγάλη αναστάτωση και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στις Δημοτικές Ενότητες Ελίμειας και Αιανής, η απόφαση της δημοτικής αρχής να ξηλώσει κυριολεκτικά υπηρεσίες και υπαλλήλους από τα πρώην Δημαρχεία που στεγάζονται σε Κρόκο και Αιανή αντίστοιχα, με τη δικαιολογία της συγχώνευσης των ληξιαρχείων.

Μάλιστα στον Κρόκο ήδη έχει ειδοποιηθεί ο μοναδικός υπάλληλος που εξυπηρετεί για διάφορα ζητήματα τη μεγαλύτερη κοινότητα του Δήμου και πολλά άλλα χωριά της περιοχής, να μεταφερθεί στην Κοζάνη προκειμένου να καλύψει και άλλες ανάγκες στο Δημαρχείο Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αναστάτωση είναι μεγάλη, ενώ σε αναβρασμό βρίσκεται και η τοπική κοινότητα Αιανής(και όλα τα γύρω χωριά), καθώς η απόσπαση της αρμοδιότητας του ληξιαρχείου δημιουργεί παρόμοιες σκέψεις.

Στην Αιανή εργάζεται επίσης ένας δημοτικός υπάλληλος, ο οποίος εξυπηρετεί περίπου 3.500 κατοίκους, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας να έχει διαμηνύσει πως δεν θα δεχθεί καμία λειτουργική αλλαγή.

Ο Δήμαρχος Κοζάνης απουσιάζει στην Αθήνα και με την επιστροφή του έχει ζητηθεί συνάντηση με τους Προέδρους των χωριών που θα υποστούν το πρόβλημα με τη συγκεκριμένη απόφαση, την οποία η δημοτική αρχή διαμηνύει πως στηρίζει σε κάποια εγκύκλιο του Υπουργείου για συγχώνευση των ληξιαρχείων.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X