Την τιμητική της έχει τα Σάββατα 17 και 24 Φεβρουαρίου, αλλά και 9 Μαρτίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας, η οποία υποδέχεται τα μέλη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και όχι μόνον, στα πλαίσια του Προγράμματος “ΝΗΜΑΤΑ” του Χειμώνα .

Πρόκειται για ένα ” Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Αφήγησης και Δημιουργικής Γραφής” για παιδιά και νέους με και χωρίς αναπηρία, που υλοποιείται από την εμψυχώτρια – αφηγήτρια και Προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας Σοφία Καλμανίδου ,με τη μουσική υποστήριξη του Μάρκου Βαλαβάνη.

Τα παιδιά πιάνονται από την άκρη της κλωστής και μπαίνουν στον κόσμο των παραμυθιών, περνώντας ώρες ευχάριστες και δημιουργικές !

“Ντύνουμε μουσικά τα παραμύθια μας και τα αφηγούμεθα , ενώ δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργήσουν και το δικό τους παραμύθι” , επεσήμανε η κ. Καλμανίδου .

Την ικανοποίησή της εξέφρασε για τη μέχρι τώρα πορεία του προγράμματος η Πρόεδρος Όλγα Ντέλλα , τονίζοντας μεταξύ άλλων: “προχωρούμε ακολουθώντας τη διαδρομή , το μονοπάτι του Προγράμματός μας , πλαισιωμένοι και από φορείς , εθελοντές και από παιδιά με και χωρίς αναπηρία , καθώς πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια στο να “ριζώσει” και να “ανθίσει” αυτό το δέντρο μας”.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα “ΝΗΜΑΤΑ ” του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , αποδίδουν καρπούς που “γεύονται ” τα παιδιά, τα οποία συμμετέχουν στο Πρόγραμμα!

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X