Την έναρξη των θεωρητικών εξετάσεων για τα διπλώματα οδήγησης στη Δυτική Μακεδονία, αναμένουν τις επόμενες ημέρες οι σχολές οδηγών αλλά και οι υποψήφιοι νέοι οδηγοί, μετά το τεράστιο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί τους τελευταίους δύο(2) μήνες και ουσιαστικά είχε παγώσει κάθε διαδικασία.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Διεύθυνσης Μεταφορών και εκπροσώπων των Σχολών Οδήγησης το θέμα των εξετάσεων θεωρητικών μαθημάτων λύθηκε σε όλα τα κέντρα της περιοχής για τους επόμενους έξι(6) μήνες.

Οι εξετάσεις αυτές δεν πραγματοποιούνταν από τις 31-1-2023 καθώς το Υπουργείο δεν έδωσε άλλη παράταση στο παλιό σύστημα, το οποίο έπρεπε να αλλάξει από τον Αύγουστο του 2022, ο διαγωνισμός προμήθειας των απαραίτητων ηλεκτρικών συστημάτων άργησε να βγει στον αέρα και όταν υπήρξε μειοδότης, η υπόθεση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο καθώς συμμετέχοντας του διαγωνισμού προέβη σε ένσταση.

Μετά από πολλές συναντήσεις του Περιφερειάρχη Γιώργου Αμανατίδη, του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Νίκου Λυσσαρίδη, της Διεύθυνσης Μεταφορών και των εκπροσώπων σχολών οδηγών, αποφασίστηκε η Περιφέρεια να ενοικιάσει το απαραίτητο σύστημα το οποίο διασφαλίζει το αδιάβλητο των διαδικασιών και ήδη αυτό τοποθετείται στα εξεταστικά κέντρα.

Η προμήθεια σύμφωνα με πληροφορίες έγινε από το εξωτερικό, με την Περιφέρεια να προβλέπει την ενοικίαση για τους επόμενους έξι(6) μήνες, αναμένοντας πως σε αυτό το διάστημα οι υπηρεσίες και τα δικαστήρια θα επιλύσουν τις ενστάσεις και θα κατοχυρώσουν οριστικά τον διαγωνισμό σε ανάδοχο.

Η συσσώρευση των υποψήφιων οδηγών ήταν πάρα πολύ μεγάλη, δυσχεραίνοντας φυσικά το έργο των σχολών οδηγών, με την αισιοδοξία πως ένα 70% αυτών θα προχωρήσει γρήγορα τις διαδικασίες το ερχόμενο διάστημα μετά την επίλυση του προβλήματος από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

X