Σε κόντρα προσωπικού επιπέδου και «ξεκαθαρίσματος» πολιτικών διαφορών εξελίσσεται η αντιπαράθεση του πρώην Περιφερειάρχη, Γιώργου Κασαπίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Δημήτρη Σαββόπουλου, με τους δύο άνδρες να έρχονται για άλλη μία φορά σε κόντρα εντός της αίθουσας του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Αφορμή οι εξηγήσεις που ζήτησε ο Γιώργος Κασαπίδης για αναφορές του Δημήτρη Σαββόπουλου τόσο για τα όρια πληρωμών επί θητείας του πρώτου, αλλά και «πιέσεις που δέχθηκαν οι υπάλληλοι για να υπογράψουν», με τον πρώην Περιφερειάρχη να καλεί τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς να δώσει ονόματα και διευθύνσεις.

Μάλιστα ο νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ψεύδη που θίγουν την υπόληψή του, τόνισε πως δεν έχει δώσει δικαίωμα ποτέ σε κανέναν και επιφυλάχθηκε για συνέχιση της υπόθεσης στις δικαστικές αίθουσες.

Παράλληλα έριξε ευθύνες και στον Γιώργο Αμανατίδη, τον οποίο κατηγόρησε πως υποστήριξε τα όσα ψευδώς ανέφερε ο Δημήτρης Σαββόπουλος.

Ο τελευταίος σήκωσε το γάντι και «μετά χαράς» αποδέχτηκε την πρόκληση Κασαπίδη να τα «πουν στις αίθουσες», ενώ εμφανώς εκνευρισμένος επεσήμανε πως κανείς στα 58 του χρόνια δεν τον αποκάλεσε ψεύτη:

«Δεν αναιρώ όσα είπα. Αναφέρθηκα σε πολιτική πίεση η οποία ασκείται σε υπαλλήλους εκ της θέσεως, άλλωστε πάντα ο Περιφερειάρχης υπογράφει. Εσείς γυρνούσατε και λέγατε ψέματα για μένα προεκλογικά χωρίς να αναφέρετε καν το όνομά μου», είπε ο Δημήτρης Σαββόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αμανατίδης παίρνοντας το λόγο υπερασπίστηκε τον Αντιπεριφερειάρχη του και κατηγόρησε τον προκάτοχό του πως έπλασε μια ιστορία για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Λίγο αργότερα όταν ο Γιώργος Κασαπίδης ζήτησε να τον καλέσει η νυν περιφερειακή αρχή για να προσφέρει βοήθεια όπου χρειαστεί, ο Γιώργος Αμανατίδης απάντησε:

«Μα είναι δυνατόν να πιστεύεις πως θα χρειαστούμε τη βοήθειά σου, τα έκανες μούσκεμα…».

*Δείτε το video από το 1.30.00

 

 

X