Σήμα τροφοδότησης της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, έδωσε από χθες αργά το βράδυ η μονάδα 4 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, με τη ΔΕΗ να την εντάσσει στο σύστημα μετά την αποκατάσταση της διαρροής που προέκυψε.

Η μονάδα σταδιακά στέλνει θερμικά φορτία στη ΔΕΥΑΚ, με την επιχείρηση να προθερμαίνει τις δικές της εγκαταστάσεις ώστε να δώσει ροή στο δίκτυο τις επόμενες ημέρες.

Ένας βασικός προβληματισμός διαπιστώνεται στο γεγονός πως η μονάδα 4 είναι η πιο «δύσκολη» του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου, καθώς σημειώνει πολλές ζημιές κατά διαστήματα, γεγονός που επιβάλλει την άμεση ένταξη και των μονάδων 3 και 5 στο σύστημα για την υποστήριξη της Τηλεθέρμανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μονάδα 5 θα είναι έτοιμη την 1η Νοεμβρίου, μετά από κάποιες διεργασίες και συνεννοήσεις που έγιναν ανάμεσα σε ολους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ η 3 αναμένεται να αποκατασταθεί στις 15 Νοεμβρίου.

Πλέον τα σπίτια της Κοζάνης αναμένεται να έχουν Τηλεθέρμανση από αύριο, Πέμπτη, σε κάποιες γειτονιές στα χαμηλά της πόλης, όπως η περιοχή «Πλατάνια» ενώ αν όλα πάνε καλά το Σαββατοκύριακο θα ζεσταθεί όλη η Κοζάνη.

Το θετικό είναι πως από τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία είναι καλή, γεγονός που δίνει χρόνο στη ΔΕΥΑΚ να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους στο δίκτυο εφόσον προκύψουν κάποια προβλήματα.

Τη ΔΕΥΑΚ επισκέφθηκε την Τρίτη και ο νέος Δημαρχος Κοζάνης, Γιάννης Κοκκαλιάρης, συζητώντας όλα τα δεδομένα με εργαζόμενους και στελέχη της επιχείρησης σχετικά με το μεγάλο θέμα της Τηλεθέρμανσης

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X