Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε τον Νίκο Σαμαρά, Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ο Νίκος Σαμαράς ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την τιμή που του έκανε να τον προτείνει για πρόεδρο του σώματος, αλλά και τους συναδέλφους του που τον ψήφισαν.

Ερωτηθείς για τη στάση που κράτησε σύσσωμη η αντιπολίτευση, ο κ. Σαμαράς είπε πως μπορεί για αυτό να απαντήσει η αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι «πρεσβεύουμε την ενότητα για το καλό του τόπου, για αυτό και ψηφίσαμε τον αντιπρόεδρο και τον γραμματέα. Είμαστε ένας συνδυασμός που πρεσβεύουμε αυτό ακριβώς και από την προεκλογική περίοδο. Το καλό του τόπου, την ανάπτυξη και χρειαζόμαστε όλοι. Δεν υπάρχει χώρος για διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις».

Κληθείς να σχολιάσει αν υπάρχει πολιτικό προηγούμενο σε παρόμοια στάση αντιπολίτευσης για την ψηφοφορία στο πρόσωπο του προέδρου περιφερειακού ή νομαρχιακού συμβουλίου, ο κ. Σαμαράς απάντησε πως αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά, συμπληρώνοντας ότι «το προεδρείο είναι συναινετικό συνήθως, ακριβώς γιατί αντιπροσωπεύει όλο το συμβούλιο. Οι συνάδελφοι είχαν λόγους που δεν μπορούσα να τους ξέρω».

Ο κ. Σαμαράς προσέθεσε πως στόχος του είναι «να λειτουργήσει το περιφερειακό συμβούλιο ελεύθερα και να εκπροσωπεί όλους τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας», με τον ίδιο άλλωστε να υπερψηφίζει τις προτάσεις της αντιπολίτευσης στα πρόσωπα του αντιπροέδρου και του γραμματέα. Επίσης προσέθεσε:

«Φιλοδοξώ το παρών περιφερειακό συμβούλιο να αποτελέσει το συμβούλιο των μεγάλων και κρίσιμων αποφάσεων και να γίνει το πιο επιδραστικό συμβούλιο για την περιφέρειά μας. Τα προβλήματα και οι προκλήσεις είναι πάρα πολλά και θέλουμε να είμαστε δίπλα στους πολίτες», προσέθεσε επίσης, ενώ ερωτηθείς για τις προτεραιότητες του συνδυασμού απάντησε πως προτεραιότητα μπαίνει στην ανάπτυξη στη Δ. Μακεδονία, καθώς «τα κονδύλια υπάρχουν, υπάρχει σχέδιο και με σκληρή δουλειά μπορούμε να φέρουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη στην περιοχή».

Σχετικά με το εάν το περιφερειακό συμβούλιο θα έχει καλό κλίμα ή όχι, απάντησε πως υπάρχει ευθύνη απέναντι στους πολίτες, εκτιμώντας ότι «θα λειτουργήσουν ελεύθερα και δημοκρατικά για το καλό όλων μας».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X