Κληθείς να σχολιάσει ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Νίκος Σαμαράς στο True Story Radio τα όσα συμβαίνουν στο περιφερειακό συμβούλιο Δ. Μακεδονίας και τις προσπάθειες που γίνονται στην εφαρμογή του κανονισμού, αλλά και τις εντάσεις που υπάρχουν, ο κ. Σαμαράς απάντησε πως «Οι εκλογές τελείωσαν τον Οκτώβριο. Η περιφερειακή αρχή είναι δεδομένη και περιφερειάρχης είναι ο Γ. Αμανατίδης. Όσο νωρίτερα το συνειδητοποιήσει η αντιπολίτευση τόσο καλύτερα και για το περιφερειακό συμβούλιο και για τους πολίτες».

Μάλιστα, τόνισε πως υπάρχει όντως ένταση και μάλιστα σε διαδικαστικά θέματα και όχι «ουσίας», λέγοντας πως την Πέμπτη υπήρχε περιφερειακό συμβούλιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, που προκάλεσε η αντιπολίτευση, με θέμα τα «ιδιωτικά πανεπιστήμια». «ήταν μια διαδικασία για το θεαθήναι», σχολίασε δεικτικά, λέγοντας πως πολλές ενέργειες από την αντιπολίτευση γίνονται απλά για εντυπωσιασμό.

«Για θέματα μείζονος σημασίας, που δεν άπτονται τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού συμβουλίου. Η υγεία και η παιδεία είναι τεράστια θέματα, αλλά μπορούμε σε μια ειδική συνεδρίαση να συζητήσουμε για το πώς μπορεί να βοηθήσει η περιφερειακή αρχή το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας», προσέθεσε.

«υπάρχει ενιαία αντιπολίτευση, σχεδόν δεν μπορεί να διακρίνει κανείς τις δύο παρατάξεις. Πορεύονται με ομόνοια και έχουν το δικαίωμα να προκαλούν περιφερειακά συμβούλια ανά πάσα στιγμή. Όπως μου είπε ένας πολίτης: Κάθε φορά που η κυβέρνηση κατεβάζει ένα νομοσχέδιο, το περιφερειακό θα συνεδριάζει; Του απάντησα «ρωτήστε την αντιπολίτευση».

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X