Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Νίκο Λυσσαρίδη, Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση Εσπερίδα  για  τον  κλάδο  των εξαγωγικών  επιχειρήσεων  με  τίτλο  Εξαγωγές στην πράξη,  η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Απριλίου και ώρα 17:00 μ.μ. στην αίθουσα  Kοβεντάρειο στην Κοζάνη, από το Επιμελητήριο Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Αντιπεριφέρεια  Επιχειρηματικότητας).

«Στην αγωνία μας να ενισχύσουμε όλες τις επιχειρήσεις που υπάρχουν στη Δυτική Μακεδονία να εξάγουν τα τοπικά προϊόντα τους, με τη βοήθεια του ΕΒΕ Κοζάνης, κάνουμε την εκδήλωση, με ομιλητές τρεις διακεκριμένους γνώστες των εξαγωγών και έναν εκ αυτών πρόεδρο του συνδέσμου εξαγωγών Κρήτης και διοργανωτή εκθέσεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να ενημερωθούν οι επιχειρηματίες για το πώς να εξάγουν τα προϊόντα τους και για το πώς να ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας με χονδρέμπορους του εξωτερικού. Ερωτηθείς αν η περιοχή πάσχει στο κομμάτι αυτό, ο κ. Λυσσαρίδης απάντησε πως χρειάζονται υποστήριξη καθώς δεν υπάρχει τόσο μεγάλη εξαγωγιμότητα στην περιοχή, για αυτό και βοηθιούνται οι επιχειρήσεις στον τομέα αυτό.

Ερωτηθείς στο τι φταίει και δεν προωθούνται τα προϊόντα και αν μπορεί επίσης η περιοχή να καλύψει σε μεγάλες ποσότητες, ο ίδιος απάντησε πως πρώτα πρέπει να μάθουμε πως γίνεται η εξαγωγή, πως γίνεται το branding, πως θα πρέπει να μιλήσουν οι επιχειρήσεις. «Πρέπει να μάθουμε πρώτα να πουλάμε και μετά τα υπόλοιπα», σχολίασε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως θα κινηθούν πως ατή την κατεύθυνση, φέρνοντας εν καιρώ και ξένους εξαγωγής στη Δυτική Μακεδονία, για να γίνουν b2b συναντήσεις ώστε να πωληθούν για αρχή τα τοπικά προϊόντα που υπάρχουν στις ποσότητες που υπάρχουν.

Στην ερώτηση για το εάν και κατά πόσο αυξάνεται ο αριθμός των εξαγωγικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε σχετικές εκθέσεις, ο κ. Λυσσαρίδης σχολίασε πως στόχος είναι να μεγαλώσουν οι ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις και να γίνουν κι άλλες, ώστε να δημιουργηθεί οικονομική ευρωστία στην περιοχή.

Για το β΄ εξάμηνο του 2024 στόχος είναι να συμμετάσχουν όσοι επιχειρηματίες θέλουν σε εκθέσεις Ελλάδας και εξωτερικού, μπαίνοντας στην πλατφόρμα https://fnbkozani.gr/exhibitions/ που θα λειτουργεί μέχρι τις 23 Απριλίου. Σε αυτή την πλατφόρμα δηλώνει κανείς που θέλει να πάει και αν δεν βρει αυτό που ψάχνει μπορεί να προτείνει κάποια σχετική έκθεση.

 

X