Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Νίκο Λυσσαρίδη – Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Μεταφορών, μιλώντας για τη συμμετοχή στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκη.

Όπως τόνισε ο ίδιος, η περιφέρεια ήταν στην έκθεση με το περίπτερο της Δ. Μακεδονίας, από το οποίο πέρασε όλο το πολιτικό προσωπικό, έγιναν επαφές και συζητήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκε και εκδήλωση για το ΔΑΜ, με ομιλητή τον περιφερειάρχη. Οι δράσεις συνεχίστηκαν και στην Κυριακή, όπου το Γεωπάρκο Κοζάνης και Γρεβενών παρουσιάστηκε στο κοινό, με στόχο τη διαφήμιση του και απώτερο σκοπό την προσέλκυση τουριστών στη Δυτική Μακεδονία, σημείωσε.

Ερωτηθείς αν η έκθεση είναι μια ευκαιρία για συζητήσεις με άλλες χώρες και περιοχής, ο ίδιος απάντησε θετικά, λέγοντας πως έρχεται αρκετός κόσμος από την Ελλάδα και το εξωτερικό και γίνονται συζητήσεις ουσιαστικές.

Ενδιαφέρον έχει ότι η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προσέφερε τοπικά προϊόντα του τόπου, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης της Γερμανίας, με τον υπουργό να δηλώνει ενθουσιασμένος, τόσο για τον κρόκο όσο και για άλλα προϊόντα.

«Είναι μια καλή ευκαιρία, όσοι μπορούν να συμμετέχουν σε εκθέσεις, είτε επιχειρηματίες είτε απλοί άνθρωποι, ώστε να διαφημιστούν τα προϊόντα τους», σημείωσε επίσης.

Η έκθεση τις καθημερινές λειτουργεί από τις 6 μ.μ. μέχρι και τις 10 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ. Επίσης, η περιφέρεια Δ. Μακεδονίας έχει ετοιμάσει εκδήλωση την Πέμπτη 12/9 στις 18.30 στο περίπτερο 6 θα γίνει εκδήλωση για τη «γεύση της Δ. Μακεδονίας», όπου τοπικός chef θα μαγειρέψει με τοπικά προϊόντα τα οποία θα μοιραστούν στον κόσμο. Έπειτα θα παρουσιαστούν Βοϊώτικα χορευτικά στους επισκέπτες της έκθεσης, με στόχο την προσέλκυση του κόσμου στην περιοχή.

Ο κ. Λυσσαρίδης προσέθεσε πως συμμετέχουν πάνω από 12 επιχειρήσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου μπορούν να κάνουν πωλήσεις λιανικής και χοντρικής, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα γίνουν εμπορικές συναλλαγές.

 

X