Ξεκινά σήμερα Δευτέρα 29/7 η υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού έργου που θα αλλάξει τις συνθήκες ασφάλειας και ομαλής κυκλοφορίας στην νότια είσοδο της Πτολεμαΐδας (προς Κοζάνη). Πρόκειται για το τελευταίο τμήμα μιας μεγάλης παρέμβασης που αφορά στη βελτίωση της παλιάς εθνικής οδού Κοζάνης-Πτολεμαΐδας και που καθυστέρησε αρκετά χρόνια.

Το θέμα το έχουν πάρει “ζεστά” τόσο ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας Χάρης Γκοβεδάρος όσο και η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της έδρας της Περιφέρειας, οι οποίοι έχουν και την ευθύνη της επίβλεψης. Το έργο εκτελείται με δαπάνες της ΔΕΗ.

Φωτογραφίες: Χάρης Γκοβεδάρος, Αντιπεριφερειάρχης

Νότια είσοδος Πτολ/δας: Ξεκινά σήμερα Δευτέρα το μεγάλο έργο των κυκλικών κόμβων
Νότια είσοδος Πτολ/δας: Ξεκινά σήμερα Δευτέρα το μεγάλο έργο των κυκλικών κόμβων

Σχετικό ρεπορτάζ είχε δημοσιεύσει ο “Π” από το Νοέμβριο του 2024:
https://e-ptolemeos.gr/apokatastasi-tis-palias-ethnikis-odou-kozanis-ptolema%CE%90das-kai-komvoi-sti-notia-eisodo-tis-ptolema%CE%90das

Συνολικά την παρέμβαση της ΔΕΗ μπορείτε να την δείτε εδώ:
https://e-ptolemeos.gr/pros-oloklirosi-to-ergo-tis-dei-pou-anavathmizei-tin-eisodo-tis-ptolema%CE%90das-kai-to-dromo-pros-mavrodendri

Μέσα στα πλαίσια συντήρησης και αναβάθμισης είναι τα δύο κομβικά σημεία, τα φανάρια στην νότια έξοδο της πόλης, όπου διασταυρώνονται ο περιφερειακός της Πτολεμαΐδας και ο δρόμος δυτικής Εορδαίας και η χρήση φαναριών δημιουργεί κολλήματα στην κυκλοφορία.

Επίσης, το άλλο σοβαρό πρόβλημα, είναι η διασταύρωση με την οδό που πηγαίνει προς ΑΕΒΑΛ, όπου ουσιαστικά απαγορεύεται με την κυκλική στροφή. Αυτό θα λυθεί με τον δεύτερο κυκλικό κόμβο, όπως επίσης δεν θα υπάρχουν τα φανάρια, για όσους εισέρχονται από τα φανάρια και κατευθύνονται από Κοζάνη προς Πτολεμαΐδα.

Εκτιμάται τέλος, ότι στο τμήμα έξω από την πόλη όπου υπάρχουν πολλές επιχειρήσεις που ταλαιπωρούνται από το κακό οδόστρωμα αλλά και την δυσκολία στην πρόσβαση, η περιφέρεια εκτιμάει πως θα τους βοηθήσει ώστε να λειτουργήσουν πλέον καλύτερα, αφού οι κόμβοι δίνουν τη δυνατότητα “αναστροφής”.

Πριν λίγες μέρες, θυμίζουμε ότι ανακοινώθηκαν και οι σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, που θα ισχύουν κατά την περίοδο υλοποίησης του έργου:

Αλλαγή στη διαδρομή Πτολεμαΐδα – Κοζάνη για 2 μήνες λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης – βελτίωσης τμημάτων της Π.Ε.Ο. Κοζάνης – Πτολεμαΐδας – κόμβος Δυτικής Εορδαίας

 

X