Η είδηση από την έντυπη έκδοση του ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου:
«Ενοίκιο 700 ευρώ ζητούν στη Ρόδο για νεοδιόριστο εκπαιδευτικό, με μισθό 776 ευρώ!»
Είμαστε σίγουροι πως όσοι διάβασαν την είδηση αυτή δεν έπεσαν και από τα σύννεφα.
Ίσως, μάλιστα, να σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να είναι και χειρότερα τα πράγματα για τον νεοδιόριστο εκπαιδευτικό.

***

Πόσο χειρότερα;

1. Να του ζητούσαν ενοίκιο 780 ευρώ, οπότε θα έπρεπε να προσθέσει και τέσσερα ευρώ στο μισθό του για να καταφέρει να το καλύψει!

Εξάλλου, τι μπορείς να αγοράσεις με τα τέσσερα ευρώ σήμερα;

– Ούτε έναν καφέ αν καθίσεις στο τραπεζάκι κάποιες καφετέριας, εκτός και αν αποφασίσεις να τον πάρεις στο χέρι και να τον πιείς όρθιος ή καθισμένος σε κάποιο παγκάκι, αν βρεις φυσικά διαθέσιμο που να είναι και ασφαλές, δηλαδή να μην του λείπουν κάποιες σανίδες ή να μην εξέχουν κάποιες … επίφοβες βίδες.

– Ούτε έναν γύρο… ενισχυμένο. Με τόσα χρήματα εξασφαλίζεις τη συμμετοχή σου, από κοινού με κάποιον άλλο, σ’ έναν γύρο με πίττα και πολλά πρόσθετα, καθώς μόνος σου με 4 ευρώ δεν μπορείς να τον αγοράσεις ολόκληρο. Βέβαια, αν βάλεις τέτοιο ποσό θα έχεις και τη μερίδα του… λέοντος στο γύρο, αφού θα δικαιούσαι το 75%, περίπου. Καθόλου άσχημα, αφού μέχρι που μπορεί και να χορτάσεις…

***

2. Να του έθεταν ως όρο πως με τα επτακόσια ευρώ θα πρέπει να μοιράζεται το διαμέρισμα ή το δωμάτιο που νοικιάζει με τυχόν τουρίστες που θα επισκέπτονταν το νησί εκτός τουριστικής σεζόν (σ. σ. κρίμα είναι να χάσει ο ιδιοκτήτης τους πελάτες και το κράτος ένα μέρος από τα 20 δις ευρώ που μας είχε διαβεβαιώσει ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Άρης Πορτοσάλτε πως θα μαζεύαμε αν αποχωρούσαμε εμείς οι ιθαγενείς από τις παραλίες και τα εν γένει τουριστικά μέρη κάνοντας χώρο για τους τουρίστες).

3. Να τον υποχρέωναν, επίσης, ν’ αλλάζει κάθε τρεις μέρες τα σεντόνια και τις πετσέτες, όχι τα δικά του αλλά των τουριστών, να σκουπίζει καθημερινά το χώρο και να παίρνει σκόνες, και κάθε Σάββατο που δεν θα έχει σχολείο να βάζει μπουγάδα, καθότι είναι γνωστό πως η αργία είναι μήτηρ πάσης κακίας (σ. σ. για να μην υπάρξει παρανόηση, εννοούμε να πλένει τα σεντόνια, τις πετσέτες και όλα τα λευκά είδη και όχι να λούζει τους… τουρίστες, εκτός και αν τον ευχαριστεί κάτι τέτοιο, οπότε είναι στο χέρι του και αποτελεί δική του και μόνο απόφαση, άρα στον ιδιοκτήτη αλλά και σε μας δεν πέφτει λόγος…).

Τις δε Κυριακές, τα πρωινά κυρίως, να τις αφιερώνει στο σιδέρωμα των πλυμένων. Κι ύστερα, θα κάθεται…

Η κλεψύδρα αδειάζει…

Αν από τότε που γράφουμε, σχεδόν… εμμονικά, για το τι θα γίνει με τις τηλεθερμάνσεις και πότε θα βρεθεί η οριστική λύση για το μέλλον της, είχαμε πάρει μια κλεψύδρα, πολύ φοβόμαστε πως θα είχαμε δει την άμμο της ν’ αδειάζει… επικίνδυνα.

Βέβαια, όταν μια κλεψύδρα αδειάσει, τότε πολύ απλά μπορείς να τη γυρίσεις ανάποδα και να ανανεώσεις το χρονικό διάστημα που περιμένεις κάτι για να γίνει.

Στο χέρι σου είναι, εσύ αποφασίζεις πώς θα χειριστείς την κλεψύδρα…

***

Ωστόσο, και σε ό,τι αφορά τις τηλεθερμάνσεις, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως πολύ σύντομα τελειώνει και το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και ο Οκτώβριος είναι πλέον πολύ κοντά.

Φυσικά, αποτελεί εθνικό μας σπορ και πατροπαράδοτη συνήθεια τα περισσότερα, αν όχι όλα, να γίνονται στο παρά ένα ή στο ακριβώς.

Οπότε, ίσως κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί και στην περίπτωση των τηλεθερμάνσεων.

Θα φανεί και θα το μάθουμε αργά ή γρήγορα…

***

Πάντως πολλά ίσως και μπορεί μαζεύτηκαν και εν τω μεταξύ η κλεψύδρα συνεχίζει να αδειάζει και θα το κάνει και πάλι όσες φορές και αν τη γυρίσουμε, φέρνοντας τα πάνω κάτω.

Γιατί έτσι, καλώς ή κακώς, λειτουργούν οι κλεψύδρες.

X