Την πρώτη τους συνάντηση μετά την διπλή εκλογική αναμέτρηση του Οκτώβρη, είχαν την Πέμπτη το πρωί ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης και ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης.

Οι δύο άνδρες είχαν κλείσει τηλεφωνικά τις προηγούμενες ημέρες το συγκεκριμένο ραντεβού στα πλαίσια της ενημέρωσης του νέου Περιφερειάρχη, ώστε η μετάβαση να είναι ομαλή και παραγωγική από 1/1/2024 όπως ο Γιώργος Αμανατίδης είχε επισημάνει με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα το οποίο εξέδωσε ο Γιώργος Αμανατίδης, συζητήθηκαν αρκετά μείζονα ζητήματα για τα οποία ο ίδιος ζήτησε σχετική ενημέρωση, ενώ φαίνεται πως οι συναντήσεις θα συνεχιστούν τόσο μεταξύ των δύο, όσο και μεταξύ του νέου Περιφερειάρχη και των υπηρεσιών.

Ο Γιώργος Αμανατίδης έθεσε ψηλά στην ατζέντα της συζήτησης το θέμα τη μη δέσμευσης πόρων για μελέτες, επιχορηγήσεις, προμήθειες, εργασίες και έργα, παρά μόνον για τις περιπτώσεις που προβλέπονται ρητά από την νομοθεσία, ζητώντας να μην έρθει η νέα περιφερειακή αρχή προ τετελεσμένων.

Το συγκεκριμένο ζήτημα σύμφωνα με πληροφορίες του «Π» συζητήθηκε και στην πρόσφατη συνάντηση του συνδυασμού «Συμμαχία για την Ανάπτυξη», με συμβούλους της παράταξης να κάνουν συγκεκριμένες αναφορές στον Γιώργο Αμανατίδη, για πράγματα που έχουν πέσει στην αντίληψή τους.

Παράλληλα από την πλευρά Αμανατίδη ζητήθηκε η παροχή στοιχείων για τα νομικά πρόσωπα στα οποία συμμετέχει η Περιφέρεια και τις προγραμματικές συμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ συζητήθηκαν θέματα προσωπικού, προγραμματισμού κ.α.

Τέλος, ο νέος Περιφερειάρχης ζήτησε παραχώρηση χώρου εντός του διοικητηρίου της ΖΕΠ ώστε να πραγματοποιούνται επί τόπου συναντήσεις του(κυρίως με υπηρεσιακούς) κάτι που διευθετήθηκε άμεσα από τον Γιώργο Κασαπίδη.

Στη συνάντηση παραδόθηκε πίνακας έργων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων/Έδρα, παρουσία της Διεύθυνσης και στελεχών της υπόψη Υπηρεσίας, στον Γιώργο Αμανατίδη.

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X