Την έντονη αντίδρασή τους στα νέα δεδομένα που φέρνει το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, εξέφρασαν σήμερα στην Κοζάνη εκπρόσωποι σωματείων ελεύθερων επαγγελματιών της περιοχής.

Με συγκέντρωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης, έστειλαν το μήνυμα της διαφωνίας τους για τα νέα φορολογικά μέτρα και ζήτησαν την απόσυρσή του ώστε να συζητηθεί σε νέα βάση και με όρους που θα πατάσσουν την πραγματική φοροδιαφυγή, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.

«Η κατάταξη των ελεύθερων επαγγελματιών στους δυνητικά φοροκλέπτες δημιουργεί κοινωνικό αυτοματισμό και η οριζόντια παρέμβαση δίνει αδυναμία του κράτους να δημιουργήσει ελεγκτικούς μηχανισμούς», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης, Γιάννης Μητλιάγκας.

Οι επαγγελματίες τονίζουν ότι από το νομοσχέδιο απουσιάζουν πλήρως ρυθμίσεις για την πάταξη της «μαύρης» εργασίας και του παραεμπορίου.

Από την πλευρά του κλάδου της εστίασης ο Αλέκος Βουτηρής χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «φοροεισπρακτικό μέτρο με αναχρονιστικές και άδικες λογικές», ενώ η Αφροδίτη Βασταρούχα από το σωματείο κομμωτών Πτολεμαϊδας έκανε λόγο για αιφνιδιασμό από πλευράς της κυβέρνησης «η οποία στοχοποιεί τους ελεύθερους επαγγελματίες τους οποίους αποκαλεί κλέφτες».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Κοζάνης, Νίκος Ζαρκάδας, μίλησε για άδικο και κατάφορο νομοσχέδιο το οποίο θα οδηγήσει σε κλείσιμο τις μικρές επιχειρήσεις.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X