Τη λήψη απόφασης για τη Σύσταση της Διαδημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Δυτικής Μακεδονίας, ψήφισε σήμερα κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης κάνοντας ουσιαστικά το επόμενο βήμα για τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται με την κατασκευή του ΣΗΘΥΑ.

Ο Δήμος Κοζάνης, μαζί με τους Δήμους Εορδαίας και Αμυνταίου, θα είναι τα μέλη αυτής διαδημοτικής επιχείρησης και θα διαπραγματεύονται την παροχή θερμικής ενέργειας με τη ΔΕΗ, η οποία πρόσφατα ζητούσε επιτακτικά να προχωρήσει η σύσταση της νέας επιχείρησης, ώστε να προχωρήσει το έργο.

Την σύσταση της διαδημοτικής επιχείρησης δεν ψήφισε η παράταξη «Κίνηση Κοζάνη Τόπος Να Ζεις» με τον Χάρη Κουζιάκη, να σημειώνει πως τα πάντα γίνονται με το μαχαίρι στο λαιμό:

«Δεν χρειάζεται αυτός ο ενδιάμεσος φορέας και δεν μπορεί να παρουσιάζεται ως η μόνη λύση. Κάποια πράγματα άργησαν να γίνουν από τη δημοτική αρχή Μαλούτα».

Ο Δήμαρχος Κοζάνης επεσήμανε πως στη σύσταση της διαδημοτικής είχαν συμφωνήσει όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, ενώ απάντησε πως δεν έχει δει κάποια ρεαλιστική πρόταση για το μέλλον της Τηλεθέρμανσης της τη συγκεκριμένη περίοδο.

Στη σύσταση της επιχείρησης συμφώνησε και ο νέος Δήμαρχος, Γιάννης Κοκκαλιάρης, ο οποίος έκανε λόγο για καθυστερήσεις και χαρακτήρισε «μονόδρομο» την επιλογή.

Αρνητικά ψήφισαν οι παρατάξεις του Χάρη Κουζιάκη και του Νώντα Στολτίδη.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X