Νέα σχολική χρονιά!!- Νέα ευκαιρία! – Nα η ευκαιρία!!

Πορεία προς το Φως! Πορεία προς την Αλήθεια! Όχι άλλο σκοτάδι ,πεσιμισμός ,μηδενισμός, αδιαφορία ,ανυπαρξία ,ωχαδερφισμός!! Πάμε και όπου βγει!!

Έχει η παιδεία τα μέσα, την πείρα, την προϋπηρεσία, τα εχέγγυα να αντιστρέψει την πτώση ,την κατολίσθηση όλων !!! Εάν όλα είναι μαύρα ,η νεολαία αλλού, οι μεγαλύτεροι στον κόσμο μας, οι γεροντότεροι αβοήθητοι, η οικονομία ( οίκος +νέμω) ατακτοποίητη!! Το παγκόσμιο στερέωμα ανελεύθερο. Ηθικοί κανόνες πουθενά, ούτε στους μεγάλους ούτε στους μικρότερους.

Νέα σχολική χρονιά. Καλό κουράγιο στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και φυσικά στους μαθητές! Προσβλέπουμε στο 2050 και στο απώτερο μέλλον!! Τα παιδιά που έχουμε στα χέρια μας θα είναι δικηγόροι γιατροί τεχνίτες στρατιωτικοι κ.α, πολίτες αυτού του τόπου και εμείς γεροντότεροι…Ας τους δώσουμε αξίες, αρχές, ιδανικά, πολιτισμό, πού θα τους ωθήσουν σε ανώτερες σφαίρες, καλλιέργεια του ιδεώδους του ανθρωπισμού και του θεανθρωπισμού, όπως αυτά παραδόθηκαν στο παγκόσμιο πολιτισμό!!!

Οι παιδικές και εφηβικές ψυχές είναι ευπλαστές, δεκτικές αρκεί να τους μεταδώσουμε το καλό παράδειγμα μας!! Κουράσαμε με τα πολλά λόγια και το λίγο παράδειγμα που πολλές φορές είναι αρνητικό, τοξικό! Δεν είναι δυνατόν τα μήλα να βγουν γλυκά ενώ η μηλιά ξινή!!!

(Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)!!!

Καλύτερη σχολική χρονιά από την προηγούμενη!

Θεoθώ

X