Μ. Παπαδόπουλος: «Υποσχεθήκαμε ότι τηλεθέρμανση θα υπάρχει στην περιοχή, όπως και έγινε»

Η εκπομπή Ζουν Ανάμεσά μας με τον Αντώνη Πουγαρίδη φιλοξένησε τον Μιχάλη Παπαδόπουλο – Πρ. Υπουργό και Βουλευτή Ν. Κοζάνης ΝΔ, ο οποίος σχολίασε την επίτευξη της συμφωνίας για τις τηλεθερμάνσεις.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε πως είναι μια συμφωνία που διευθετεί τα θέματα της τηλεθέρμανσης για τα επόμενα είκοσι χρόνια, περιλαμβάνει λύσεις για τους δήμους Κοζάνης, Εορδαίας και Αμυνταίου και για τις δημοτικές επιχειρήσεις Τ/Θ.

Οι τέσσερις στόχοι της συμφωνίας, όπως σημείωσε, αφορούν: Στον διακανονισμό των υφιστάμενων υποχρεώσεων, την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και τη συμβολαιοποίηση έναρξης έργων σχεδιασμού για τη μεταλιγνιτική περίοδο, τη στιγμή που θα προχωρήσει  η ΣΗΘΥΑ.

«Παρά τις κακές γλώσσες, υποσχεθήκαμε ότι τηλεθέρμανση θα υπάρχει με το ξεκίνημα του κακού καιρού, ώστε να μην εκτεθεί ο πολίτης σε κακές καιρικές συνθήκες, όπως και έγινε», είπε ακόμη.

Εξήρε το ρόλο του υπουργού, του περιφερειάρχη και των δημάρχων για το τεχνικό κομμάτι της συμφωνίας, αλλά και το ρόλο κάποιων βουλευτών για το πολιτικό σκέλος της συμφωνίας, προσθέτοντας πως ο ίδιος ως βουλευτής είχε καθημερινή επαφή με ιθύνοντες, εμπλεκόμενους και κυβέρνηση για το θέμα.

Ανέφερε, επίσης, ότι απομένουν πράγματα να γίνουν και επανέλαβε πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μείνει ο τόπος χωρίς τηλεθέρμανση, όπως και έγινε», καταλήγοντας πως υπήρχε πολιτική βούληση της κυβέρνησης να λύσει το θέμα.

Υπέγραψαν συμβάσεις για τον αποχιονισμό της φετινής σεζόν στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Τις συμβάσεις παροχής υπηρεσιών με τίτλο ««ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024 – 2025 ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Π.Δ.Μ.» υπέγραψε σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024 ο

Read More »
X