Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε στο True Story Radio τον Μιχάλη Κιούση, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, με αφορμή την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στα νοικοκυριά.

Η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια καυσίμων, θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή και η τιμή εκκίνησης θα είναι στα 1,40 ευρώ το λίτρο. Ο κόσμος πέρυσι ζεστάθηκε, πήρε πετρέλαιο και ελπίζω το ίδιο να ισχύσει και εφέτος», τόνισε αρχικά ο κ. Κιούσης, αναλύοντας την πορεία των καυσίμων στην Ελλάδα από τον Ιούνιο ως και τον Σεπτέμβριο.

Οι αυξήσεις εκτόξευσαν τις τιμές στα καύσιμα όλο το προηγούμενο διάστημα, με την αμόλυβδη να αγγίζει πολύ υψηλά επίπεδα, ωστόσο τώρα ακολούθησε μια πτωτική τάση. Αίνιγμα αποτελεί η διεθνής κατάσταση με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και οι αγορές διεθνώς τηρούν στάση αναμονής και ακόμη δεν έχει αποτυπωθεί κάποια σοβαρή διακύμανση.

Πανελλαδικά η τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει στο 1.40 ίσως και λίγο λιγότερο, ενώ ο κ. Κιούσης τόνισε πως θα υπάρξουν και προσφορές, ενώ θα υπάρξει και η επιδότηση όπου δεν αλλάζει κάτι, παρά μόνο τα εισοδηματικά κριτήρια.

Μεγάλη διαφορά με πέρυσι είναι ότι ξεκίνησε στο 1,41 και υπήρξε γενναία έκπτωση στην αντλία και ξεκίνησε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. «Φέτος δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια να γίνει η έκπτωση λόγω και των καταστροφών από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν ο κόσμος προτιμάει το πετρέλαιο για τη θέρμανσή του, ο κ. Κιούσης απάντησε πως το πετρέλαιο θέρμανσης προτιμώνται σε πάνω από 6 εκατομμύρια χρήστες, ενώ υπάρχει και το φυσικό αέριο, η χρήση ξύλων και πέλετ αλλά και η τηλεθέρμανση.

«Μεγάλο ποσοστό προτιμάει πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί σε γενικές γραμμές έχει καλή και αποδοτική θέρμανση και όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο φυσικό αέριο που είναι ανταγωνιστικό του πετρελαίου αλλά είναι επιδοτούμενο μόνιμα. Είναι ανόμοια να συγκριθούν, αλλά και με ακριβό το πετρέλαιο ο κόσμος το προτιμάει γιατί τη θέρμανση που παρέχει το πετρέλαιο δεν την έχει κανείς», κατέληξε.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X