Η φετινή σεζόν ξεκίνησε όπως όλες τις προηγούμενες, δηλαδή τις τρεις μεγάλες ομάδες της Αθήνας να αποτελούν την πρώτη τριάδα των φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της Super League και τον ΠΑΟΚ να συμπληρώνει την τετράδα των φαβορί σε αποδόσεις μεγάλου αουτσάιντερ. Τη σεζόν 2018 – 2019, η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε καταφέρει να εκθρονίσει την ΑΕΚ και να σηκώσει την κούπα, κάτι που φιλοδοξεί να επιχειρήσει και φέτος, δηλαδή να προσπεράσει τους αντιπάλους του και να σηκώσει ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου διανύει την τελευταία (;) χρονιά του στον ασπρόμαυρο πάγκο και η εκκίνηση της σεζόν είναι εξαιρετική. Παραμένει κοντά στην κορυφή της βαθμολογίας, παρότι έχει υποπέσει σε δύο κομβικές γκέλες, απέναντι στον ΟΦΗ στην Κρήτη, εκεί όπου ηττήθηκε με 1-0, αλλά και απέναντι στον Άρη, με την εντός έδρας λευκή ισοπαλία.

Βέβαια, ο δικέφαλος του βορρά διαθέτει τρομερή ψυχολογία από την Ευρώπη, εκεί όπου έχει δώσει ήδη εννέα αγώνες, μετρώντας επτά νίκες και δύο ισοπαλίες. Χαρακτηριστικά, στα προκριματικά μέτρησε τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ στον όμιλο έχει μέχρι στιγμής το απόλυτο (3/3), κυνηγώντας την πρώτη θέση και την πρόκριση στην φάση των «16» του Conference League.

Ο Ιβάν Σαββίδης φρόντισε το καλοκαίρι να ενισχύσει τον Ρουμάνο τεχνικό. Έφερε παίκτες από το κορυφαίο επίπεδο, παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως ο Μπάμπα Ράχμαν, οι Μεϊτέ και Οζντόεφ, αλλά και τον Ντεσπότοφ. Συν τοις άλλοις, στο ρόστερ υπήρχε ήδη ο top class Ζίφκοβιτς, οι πολύπειροι Βιεϊρίνια και Τάισον, καθώς και τα μεγάλα project Κοτάρσκι, Κουλιεράκης και Κωνσταντέλιας.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει εκκινήσει εξαιρετικά τη σεζόν και να διαθέτει τρομερό υλικό και ανεβασμένη ψυχολογία, ωστόσο οι ανανεωμένες ποδοσφαιρικές αποδόσεις για την Super League φαίνεται πως αδικούν την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Ολυμπιακός αποτελεί το πρώτο φαβορί για τον τίτλο του πρωταθλητή σε απόδοση 1.90, ενώ ακολουθούν οι άλλες δύο ομάδες της Αθήνας. Η ΑΕΚ σε απόδοση 3.25 για να κατακτήσει back to back τον τίτλο της Super League, αλλά και ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς σε απόδοση 4.50. Οι Θεσσαλονικείς έρχονται ως τέταρτο φαβορί για τον τίτλο σε απόδοση 13.00, ενώ στο εξωπραγματικό 501.00 συμπληρώνει την πεντάδα ο Άρης, ως μία πιο… απίθανη επιλογή για την κατάκτηση της κούπας.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X