Με ένα ποσό της τάξης των 151.420 ευρώ φαίνεται πως θα πριμοδοτηθούν οι ομάδες της Super League 2, μετά την απόφαση του Αν. Υπουργού Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, για την κατανομή των εσόδων από το Στοίχημα.

Ο Γιάννης Βρούτσης με την απόφασή του καθόρισε πως από το ποσό των 66εκ. ευρώ συνολικά το 48,3% θα πάει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο με τη μερίδα του λέοντος φυσικά να παίρνουν οι ομάδες της Super League στις οποίες θα κατανεμηθεί από 1,5εκ. ευρώ έκαστος.

Στις ομάδες της Super League 2 αντιστοιχεί το 9,5% του ποσού το οποίο κατανέμεται στον επαγγελματικό αθλητισμό και με πρόχειρους υπολογισμούς για κάθε ομάδα της κατηγορίας αντιστοιχεί έσοδο ύψους 151.420 ευρώ.

Να σημειωθεί πως οι ομάδες της Super League 2 είναι 20 καθώς εξαιρούνται οι ομάδες Β’(ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και ΠΑΟ) από την κατανομή.

Μεταξύ τους φυσικά και η ΠΑΕ Κοζάνη η οποία αναμένεται να καλύψει μέρος των εξόδων της φετινής χρονιάς, το οποίο φυσικά φαντάζει μικρό μπροστά στα πολλά έξοδα της φετινής χρονιάς που έχουν εκτοξεύσει το συνολικό budget.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X