Το κοκτέιλ ιώσεων – γρίπης και κορωνοϊού καταμεσής του χειμώνα και εν μέσω γιορτών έχει αυξήσει κατακόρυφα τα περιστατικά ασθενών που είτε επισκέπτονται τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων, είτε σε κάποιες περιπτώσεις απαιτείται η νοσηλεία κάποιων εξ αυτών.

Όπως τόνισε μιλώντας στον «Π» ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Αθανάσιος Μητσιάνης, παρατηρείται μια αύξηση σε περιστατικά αναπνευστικών λοιμώξεων, με πνευμονίες, ωστόσο ο ίδιος σημειώνει πως η εικόνα δεν είναι ανησυχητική, καθώς είναι κάτι σύνηθες για τη χειμερινή περίοδο που διανύουμε.

Ο κ. Μητσιάνης προσέθεσε, επίσης, ότι η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη στην κλινική. Να σημειωθεί πως από τα τριάντα επτά (37) κρεβάτια της Παθολογικής του Μποδοσάκειου καλύπτονται σήμερα τα τριάντα τρία (33), ενώ τα τέσσερα αφορούν σε περιστατικά κορωνοϊού, τονίζοντας πως δεν υπάρχει αρκετές εισαγωγές λόγω κορωνοϊού.

Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι αρκετοί ασθενείς ανήλικοι αλλά και παιδιά πηγαίνουν καθημερινά όλες τις ώρες της ημέρας στα ΤΕΠ τόσο του Μποδοσάκειου όσο και του Μαμάτσειου Κοζάνης.

Σε σχέση με το τι θα πρέπει να προσέχει ο κόσμος, ο κ. Μητσιάνης σημειώνει πως οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν ώστε να μην συνωστίζονται, καθώς έτσι μεταδίδονται πιο εύκολα οι λοιμώξεις και τα μικρόβια, όπως επίσης να μην κάθονται σε ρεύματα και να προσέχουν να μην εκτίθενται στο κρύο.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X