Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του Τελωνείου της Νίκης, εμφανίζονται οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας, μετά και την ολοκλήρωση της σύσκεψης της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων η οποία συνεδρίασε την Τρίτη το μεσημέρι στη Νίκαια της Λάρισας.

Εκεί βρέθηκαν εκπρόσωποι των μπλόκων της Δυτικής Μακεδονίας και αφού άκουσαν τις αποφάσεις για τα κεντρικά ζητήματα(αφορολόγητο πετρέλαιο, κόστος παραγωγής, ρεύμα και επαναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ), συμφώνησαν πως πρέπει να υπάρξει ενδυνάμωση των κινητοποιήσεων στην περιοχή, όπως θα γίνει σε όλη την Ελλάδα.

Έτσι σήμερα, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ, εκπρόσωποι μπλόκων απ’ όλη την περιοχή θα βρεθούν στο μπλόκο των Κοίλων, όπου θα αποφασιστεί το πότε και το πως θα γίνει ο αποκλεισμός του Τελωνείου της Νίκης.

Όπως έλεγαν οι εκπρόσωποι των μπλόκων, η απόφαση είναι να γίνει αυτή η ενέργεια καθώς μπαίνει το ζήτημα του ρεύματος και θα πρέπει να απαγορευτεί η μετακίνηση λιγνίτη με φορτηγά από τα Ορυχεία της Δυτικής Μακεδονίας προς τα Μπίτολα της Βόρειας Μακεδονίας.

Η απόφαση είναι να δυναμώσουν τα μπλόκα και να πραγματοποιηθούν τοπικά πολλές δράσεις οι οποίες θα στείλουν στην κυβέρνηση το μήνυμα πως οι αγρότες δεν φεύγουν από το δρόμο.

Μάλιστα ζητήθηκε να ενισχυθούν με ακόμα περισσότερα τρακτέρ τα μπλόκα καθώς η απόφαση είναι να πιεστεί η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα.

Όσοι συμμετείχαν στη σύσκεψη της Νίκαιας κάνουν λόγο για μια πολύ καλή κουβέντα που όμοιά της δεν έχει ξαναγίνει σε κινητοποιήσεις αγροτών και πλέον όλη Ελλάδα είναι έτοιμη να συμμετάσχει στις επόμενες δυναμικές ενέργειες, με αποκορύφωμα το συλλαλητήριο της επόμενης εβδομάδας στην Αθήνα.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X