Του «ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ» έγινε σε ακόμη μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμυνταίου, μετά από αίτημα που κατέθεσαν στο προεδρείο έντεκα (από τους μόνο 15 παρόντες) δημοτικοί σύμβουλοι για να συζητηθεί το θέμα εκτάκτως, με κύριο στόχο να «παγώσουν» οι όποιες σχετικές ενέργειες μέχρι τη λήξη της θητείας για το επενδυτικό σχέδιο αλλά και να μην λαμβάνονται αποφάσεις από το Δ.Σ. της εταιρείας ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ, εκτός από τις επείγουσες.

Στη συνεδρίαση που έγινε με πολύ μεγάλες εντάσεις, αιχμή του δόρατος ήταν για ακόμη μια φορά η επίμαχη στρατηγική συμφωνία με την PRODRINKS, συμφωνία που είχε παρθεί το καλοκαίρι με απόφαση Μπιτάκη, για την οποία εκφράστηκαν εκ νέου ενστάσεις για μια απόφαση που πάρθηκε  λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και πριν εκλεγεί νέα δημοτική αρχή, με αρκετούς από το σώμα να τονίζουν την έντονη αντίθεσή τους.

Την εισήγηση του θέματος στο σώμα έκανε ο πρώην πρόεδρος της εταιρείας  (σ.σ. μέχρι που τον αντικατέστησε ο ίδιος ο δήμαρχος) Χρήστος Θωμαΐδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην από 30/8/2023 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης για νέα γραμμή παραγωγής. Ο κ. Θωμαΐδης αναφέρθηκε επίσης  στο επενδυτικό σχέδιο που έγινε δεκτό χωρίς να έχει εκδοθεί απόφαση υπαγωγής για να αρχίσει η προθεσμία υλοποίησής του. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, πως ο δήμος Αμυνταίου είναι αρμόδιος για την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων και τόνισε πως οι κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ζήτησε δε από το σώμα να ληφθεί απόφαση που θα ζητάει από τη ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ να ανακαλέσει την απόφαση και να απέχει από κάθε απόφαση μη επείγουσα μέχρι τη λήξη της θητείας του δημάρχου.

Ο Άνθιμος Μπιτάκης έκανε λόγο για μια πρόχειρη και μεθοδευμένη εισήγηση (σ.σ. του Χρήστου Θωμαΐδη) που «πάσχει θεσμικά» (σ.σ. μάλιστα είχε διακόψει τη συνεδρίαση νωρίτερα ζητώντας να έχει την εισήγηση εγγράφως), ενώ αρκετές φορές είπε στο σώμα «πάρτε μια απόφαση, κάντε την επιλογή και εγώ θα την υιοθετήσω», λέγοντας πως ούτε εκβιάζει ούτε μειώνει τον θεσμό. Μάλιστα, μετά από συζήτηση αρκετής ώρας και αφού έλαβαν αρκετοί το λόγο και πριν τεθεί η εισήγηση προς ψήφιση, ο κ. Μπιτάκης αποχώρησε, λέγοντας πως το σώμα πρέπει να αποφασίσει ποια γραμμή παραγωγής θέλει.

Για μια «βεβιασμένη απόφαση και μάλιστα προ εκλογών» έκανε λόγο ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιάννης Λιάσης, κάνοντας μάλιστα λόγο για «εν κρυπτώ και εν αγνοία» αποφάσεις. Στον «άχαρο» ρόλο του ως προέδρου του σώματος, όταν ενημερώθηκε για την επίμαχη αυγουστιάτικη απόφαση της ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ, αναφέρθηκε ο πρόεδρος Ιορδάνης Μπάντης (ο οποίος να σημειωθεί πως συνυπέγραψε το αίτημα των 11 για να έρθει το θέμα προς συζήτηση στο ΔΣ), προσθέτοντας πως η απόφαση δέσμευσε την όποια νέα δημοτική αρχή, δηλώνοντας «κάθετα αντίθετος» και τονίζοντας πως η νέα δημοτική αρχή πρέπει να έχει «λυμένα τα χέρια της».

Μετά την αποχώρηση Μπιτάκη στο τέλος της συνεδρίασης αλλά και άλλες αποχωρήσεις, η εισήγηση του Χρήστου Θωμαΐδη που ορίζει να μην λαμβάνονται αποφάσεις που δεσμεύουν την επόμενη δημοτική αρχή, πέρασε κατά πλειοψηφία. Επειδή όμως δεν έγινε σαφές το αν θα αλλάξει η απόφαση, ή αν μπορεί να αλλάξει, αναμένεται το νέο επεισόδιο στο σήριαλ «ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ». Το βέβαιο πλέον όπως ήρθαν τα πράγματα είναι, πως οι αποφάσεις για την τύχη της επένδυσης να ληφθούν από τη νέα δημοτική αρχή.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X