Μπήκε και η Ν. Δ. στον… αστερισμό της γκρίνιας;
Μετά το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής και το ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία προχθές ήταν η σειρά τη; Νέας Δημοκρατίας να γίνει πρώτο θέμα στην επικαιρότητα της ημέρας, λόγω της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής της ομάδας.
Μια συνεδρίαση κατά την οποία πήραν το λόγο τριάντα επτά (37) βουλευτές, όπως γράφτηκε, με τις τοποθετήσεις ορισμένων εξ αυτών να είναι αιχμηρές, αλλά και επικριτικές, και να εστιάζουν σε ζητήματα όπως η νομοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, η αλαζονεία κάποιων Υπουργών, Υφυπουργών, Γενικών Γραμματέων Υπουργείων και Διοικητών Οργανισμών (σ. σ. όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, μερικοί απ’ αυτούς δεν σηκώνουν καν το τηλέφωνο όταν τους καλούν βουλευτές για κάποιο θέμα τους!) και φυσικά στα προβλήματα της καθημερινότητας που δεν είναι και λίγα.
***
Τα όσα είπε η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών κρίθηκαν από τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Ν. Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ως «γόνιμος διάλογος» που έγινε σε «ενωτικό κλίμα», χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως δεν υπήρξε και μια… παραφωνία.
Αντιγράφουμε από το σχετικό ρεπορτάζ του insider.gr, όπου αναφέρεται ότι: “Σημειώνεται ότι ο Μιχάλης Σαλμάς διερωτήθηκε αν η κυβέρνηση χτύπησε τη φοροδιαφυγή στα πετρέλαια. «Είμαστε με τους πολλούς ή τους λίγους; Χτυπήσατε τη φοροδιαφυγή στα πετρέλαια; Κάνατε τίποτα για τους πολλούς;» διερωτήθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας.
«Επιμείνατε στα ομόφυλα χωρίς να πείτε ποιος σας το ζήτησε… Κάνετε πολιτική με πέντε συνεργάτες σας» σημείωσε. «Δεν έχω τίποτα με τους υπουργούς, γιατί το επιτελικό κράτος είστε εσείς με πέντε συνεργάτες σας που τούς στέλνετε έτοιμα τα νομοσχέδια» ανέφερε ο κ. Σαλμάς.
Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε «δεν δέχομαι υπόνοιες ότι αυτή η κυβέρνηση στήριξε τους λίγους… Δεν πήραμε 41% επειδή στηρίξαμε τους λίγους». «Στηρίζουμε τους πολλούς» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.”
***
Κοινός τόπος όλων των ρεπορτάζ που γράφτηκαν για τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. είναι πως ανεξάρτητα από τον τόνο ή το ύφος που χρησιμοποιήθηκε από τον κάθε βουλευτή που πήρε το λόγο, άλλος λίγο και άλλος πολύ όλοι γκρίνιαξαν για κάτι.
Οπότε, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν μπήκε μετά το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία στον… αστερισμό της γκρίνιας;
***
Αργά ή γρήγορα θα απαντηθεί το ερώτημα αυτό, αν και η διαφορά της Ν.Δ. με τα άλλα κόμματα δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο ποσοστό που πήρε απ’ αυτά στις ευρωεκλογές και το ότι αναδείχθηκε και πάλι πρώτη δύναμη, αλλά πως εξακολουθεί να βρίσκεται στην κυβέρνηση.
Και η εξουσία, όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι πάντα η καλύτερη συγκολλητική ουσία για κάθε κόμμα.
Όσοι δεν… απολύονται, αποχωρούν μόνοι τους!
Το σχόλιο ανήκει σε φίλο της στήλης, με μεγάλη πολιτική εμπειρία και αφορά τα όσα συμβαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία: «Στο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη, όσοι δεν… απολύονται αποχωρούν μόνοι τους!»
Σχόλιο που αποτυπώνει αυτό που πραγματικά συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Είδηση που σοκάρει!
Η είδηση δημοσιεύτηκε χθες στο e-ptolemeos.gr και είχε ως τίτλο: «Συμμορία ανηλίκων έκλεψε κινητό από 15χρονο στην Κοζάνη με άσκηση βίας – Οι δράστες εντοπίστηκαν με σιδερογροθιές και άλλα αντικείμενα»
Οι συλληφθέντες είναι τρία αγόρια, τα δύο δεκάξι χρόνων και το τρίτο 17, και ένα κορίτσι 15 χρονών!
***
Δυστυχώς δεν πρόκειται για κάτι πρωτοφανές ούτε για ένα σπάνιο ή ασυνήθιστο γεγονός.
Είναι κάτι που το βλέπουμε να επαναλαμβάνεται πολλές φορές στις μέρες μας.
Ωστόσο, δεν παύει να είναι μια είδηση που σοκάρει και φυσικά προβληματίζει, και μάλιστα πάρα πολύ.

 

X