Κάθε εποχή του χρόνου έχει τη χάρη της, αλλά είναι κοινώς αποδεκτό, ότι το καλοκαίρι έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Από τη στιγμή που οι ιλιγγιώδεις ρυθμοί της καθημερινότητας ηρεμούν και το πρόγραμμά μας γίνεται ολοένα και πιο “ελαστικό”, μάς δίνεται η ευκαιρία να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στον εαυτό μας και σε πράγματα που μας κάνουν πραγματικά χαρούμενους.
Αν έπρεπε να βασίσουμε κάπου αυτή την αλλαγή της διάθεσης, η ξεγνοιασιά των διακοπών ίσως να κατακτούσε την πρώτη θέση στη λίστα μας. Ωστόσο, οι πραγματικοί λόγοι, ίσως τελικά να βρίσκουν ανταπόκριση ακόμα και στις πιο μικρές κι απλές συνήθειες, που όσο κοινότυπες κι αν μοιάζουν, είναι ιδιαίτερα αναζωογονητικές για το πνεύμα μας. Πάμε να τις δούμε μαζί!

1. Οι καλοκαιρινές βραδιές με φίλους
Οι θερινοί μήνες σίγουρα διακρίνονται για τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καυτό ήλιο, όμως κανείς δε θα μπορούσε να παραλείψει τις δροσερές καλοκαιρινές βραδιές. Μιλάμε για τη στιγμή, που ο ήλιος αποχαιρετά τον ουρανό, η ζέστη σταδιακά υποχωρεί κι όσο περνάει η ώρα κι αρχίζει και σουρουπώνει, ξεκινά αυτό το ανεπαίσθητο, αλλά συνάμα δροσερό αεράκι, που καλεί τους φίλους να συγκεντρωθούν στη βεράντα.
Τα συνοδευτικά αυτής της συνάντησης δεν είναι άλλα παρά οι χαλαρές συζητήσεις ή οι φιλοσοφίες περί ζωής, τα επιτραπέζια και το φαγητό. Τότε είναι που το τραπεζάκι του μπαλκονιού γεμίζει με πιάτα γεμάτα λιχουδιές, πίτσες και σουβλάκια, ποτήρια κρασιού ή μπύρας, αφήνοντας και το στομάχι, αλλά και την ψυχή χορτάτη!

2. Βόλτες στη θάλασσα
Ακόμα κι αν οι βουτιές δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα, η θάλασσα προσφέρει την αμμουδιά της για άπειρες βόλτες. Τα πρωινά, μπορεί όλη η παραλία “βουλιάζει” από τον κόσμο και τις ξαπλώστρες, όμως οι απογευματινές ώρες δίνουν στον καθένα την ευκαιρία για μια χαλαρωτική περαντζάδα. Πρόκειται για μια συνήθεια, που αν και πραγματοποιείται και τις άλλες εποχές του χρόνου, το καλοκαίρι αποκτά αδιαμφισβήτητα άλλο νόημα.
Η θαλασσινή αύρα, το πλατσούρισμα στην ακτή κι η αίσθηση της απαλής αμμουδιάς στα πόδια, ανανεώνουν τη διάθεση, δημιουργώντας μια απίστευτη ευφορία κι αναζωογόνηση. Αν οι καλοκαιρινές βραδιές κερδίζουν σε κάτι, τότε τα ηλιοβασιλέματα είναι οι νικητές. Κάθε χρόνο περιμένουμε αυτή τη μαγική στιγμή που ο ήλιος μοιάζει να “βουτάει” στη θάλασσα, γεμίζοντας τον ουρανό με μια πανδαισία χρωμάτων. Τέλος, αυτή η βόλτα, μπορεί να συνδυαστεί με ένα πικ νικ στην παραλία, με φίλους, μουσική κι άφθονο φαγητό κάτω από τα αστέρια. Πώς λοιπόν, να μην ανανεωθούμε ψυχολογικά;

3. Τα καλοκαιρινά ψώνια
Αν οι διακοπές δεν είναι μέσα στο πρόγραμμα για το καλοκαίρι, τότε, στρεφόμαστε σε άλλους τρόπους που μπορούν να ενσαρκώσουν αυτή την ξέγνοιαστη αίσθηση. Ένας από αυτούς, είναι κι η ανανέωση της καλοκαιρινής γκαρνταρόμπας. Για αρχή, ξεκινάμε από ένα σωστό ξεκαθάρισμα, έτσι ώστε να θυμηθούμε τα περσινά κομμάτια και να αποφύγουμε τυχόν ενδυματολογικές επαναλήψεις. Τότε, είναι που αρχίζει η έρευνα για τα νέα ρούχα που θα
ταιριάξουν απόλυτα με το vibe της σεζόν.
Σίγουρα, τα σορτσάκια κι οι βερμούδες, τα κοντομάνικα μπλουζάκια και τα σανδάλια αποτελούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες επιλογές, όμως τα φορέματα κι οι φούστες, έχουν πάντα τον πρώτο λόγο κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Οι τολμηρές αποχρώσεις και τα έντονα prints, ακόμα και το λευκό χρώμα, για ένα άκρως νησιώτικο look, μπορούν όχι μόνο να δημιουργήσουν τους πιο φρέσκους συνδυασμούς, αλλά και να δώσουν μικρά boost ανανέωσης στην ψυχολογία μας!

4. Η “καλοκαιρινή” κουζίνα
Όπως ο έρωτας περνά από το στομάχι, έτσι κι η διάθεσή μας απογειώνεται όταν γευόμαστε τις απολαύσεις που το καλοκαίρι έχει να προσφέρει. Η “καλοκαιρινή” κουζίνα αποτελείται από πολλά νόστιμα και παραδοσιακά πιάτα, που λίγο-πολύ τα έχουμε συνδέσει με την παιδική μας ηλικία και γι’ αυτό τα αγαπάμε και τα τιμούμε κάθε καλοκαίρι, όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Χαρακτηριστικά, δε νοείται θερινή περίοδος χωρίς τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα. Φυσικά, μιλάμε για το καρπούζι, το πεπόνι, τα κεράσια, τα βερίκοκα και τα ροδάκινα, τα οποία διακρίνονται όχι μόνο για την εκρηκτική τους γεύση, αλλά και την υψηλή διατροφική τους αξία.
Επιπλέον, μια λιγότερο υγιεινή επιλογή, αλλά απίστευτα γευστική και νοσταλγική, είναι το παγωτό. Αυτό το δροσερό γλυκό, είναι βαθιά ριζωμένο στα παιδικά μας χρόνια και “ξυπνά” μέσα μας τις πιο όμορφες, αλλά και γευστικές αναμνήσεις. Τελικά, ένα παγωτό στο χέρι, ίσως να είναι αρκετό για να ανανεώσουμε τη διάθεσή μας!
Η πιο ανέμελη εποχή του χρόνου, πηγαίνει χέρι-χέρι με πολλές συνήθειες, που δύσκολα αποχωρίζεται κανείς. Αν κι είναι μικρές, έχουν τη δύναμη να τονώσουν την ψυχολογία μας και να γεμίσουν το καλοκαίρι μας με αξέχαστες στιγμές που θα νοσταλγούμε το χειμώνα!

X