Σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Ο κ. Μητσοτάκης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ανέφερε ότι η μάχη κατά της ακρίβειας συνεχίζεται με σημαντικά αποτελέσματα, τονίζοντας ότι τα “αναχώματα” που έχουν δημιουργηθεί αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, με την υποχώρηση του πληθωρισμού και την αποκλιμάκωση των τιμών των τροφίμων.

Μύθος η σύγκριση με τη Βουλγαρία
Ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να αντιμετωπίσει τις φήμες και τις αρνητικές κριτικές που έχουν κυκλοφορήσει σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, αναφερόμενος ειδικά σε συγκρίσεις που γίνονται με τη Βουλγαρία. “Η Ελλάδα παρουσιάζεται από κάποιους ότι είναι χειρότερη από τη Βουλγαρία, μια χώρα με βασικό μισθό 477 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα είναι 830 ευρώ”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Επιπλέον, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είναι δεύτερη σε ρυθμό αύξησης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ, και ο δείκτης κατανάλωσης συνεχώς βελτιώνεται.

Μείωση διοδίων στην Αττική Οδό
Σε μια κίνηση για τη διευκόλυνση των πολιτών, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε μείωση των διοδίων στην Αττική Οδό. Από τις 6 Οκτωβρίου, το κόστος διέλευσης θα μειωθεί από τα 2,80 ευρώ στα 2,50 ευρώ, στο πλαίσιο της νέας σύμβασης παραχώρησης που συζητείται στο Μέγαρο Μαξίμου. Η μείωση αυτή εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της κυβέρνησης για την αύξηση του εισοδήματος των πολιτών και τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Προτεραιότητα η δημόσια συγκοινωνία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην ενίσχυση της δημόσιας συγκοινωνίας, ένα ζήτημα που αποτελεί κεντρικό άξονα της κυβερνητικής πολιτικής. Κατά την ομιλία του, ανέφερε την πρόσφατη ενίσχυση του στόλου των λεωφορείων στην Ανατολική Αττική, σημειώνοντας ότι 950 νέα λεωφορεία θα βρίσκονται στους δρόμους της Αθήνας μέχρι το καλοκαίρι του 2025.

Τεχνολογία και ασφάλεια
Η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των καμερών ασφαλείας, για την ενίσχυση της δημόσιας ασφάλειας. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία του εκσυγχρονισμού της Αστυνομικής Ακαδημίας και την οργανωτική αναδιάταξη της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόμενος στις επερχόμενες αλλαγές που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα της αστυνομίας.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των πολιτών, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα θα συνεχίσει να “ανεβάζει ταχύτητα” παρά τα όποια εμπόδια.

X