Τα χαρτιά του σχετικά με τις προθέσεις του ως προς το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ανοίγει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο πρωθυπουργός έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το πλαίσιο νομοθέτησης που ήδη προκαλεί αναταραχή και διαφωνίες στους κόλπους της ΝΔ και να ξεκαθαρίσει εάν τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για υπουργούς.

Όπως είπε, σκοπεύει να νομοθετήσει την ισότητα στον γάμο, αλλά δεν θα περιλαμβάνει τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητρότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα βάλει θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές και υπουργούς της ΝΔ, καθώς είναι θέμα συνείδησης. Τόνισε, μάλιστα, ότι η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση, που δεν δημιουργεί πρόβλημα.

«Είναι θέμα συνείδησης. Δεν θα βάλω κομματική πειθαρχία στους βουλευτές, το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Όμως πρέπει και εγώ και όσοι πιστεύουν στο νομοσχέδιο αυτό να πείσουμε τους βουλευτές μας και ενδεχομένως να μεταπείσουμε και κάποιους οι οποίοι μπορεί να έχουν αρνητική στάση».

Ερωτηθείς εάν θα ισχύσει αυτό και για τους υπουργούς, ο πρωθυπουργός απάντησε: «Οι βουλευτές ψηφίζουν, όχι οι υπουργοί. Και με τη βουλευτική τους ιδιότητα προσέρχονται σε αυτή την ψηφοφορία. Όμως, προφανώς, όταν κάποιος είναι υπουργός υπάρχει μεγαλύτερη δέσμευση σε μία συλλογική απόφαση που παίρνει το Υπουργικό Συμβούλιο. Θέλω να θυμίσω ότι τα νομοσχέδια εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο, από τους υπουργούς. Αλλά και αυτό θα σας έλεγα είναι μία λεπτομέρεια, διότι ξέρω πολύ καλά ότι για να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, από τη στιγμή που εκτιμώ ότι δεν θα το ψηφίσουν όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς είναι σημαντικό να μπορέσουμε να πείσουμε και βουλευτές και από άλλα κόμματα να το ψηφίσουν».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στον Γιώργο Κουβαρά, σε μια συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε το μεσημέρι και μεταδόθηκε από την ΕΡΤ.

Πηγή: iefimerida.gr

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X