“Μην τα ξαναλέμε” – Ραδιοφωνικό ένθετο στην εκπομπή “Ζουν Ανάμεσά μας” με τους Αντώνη Πουγαρίδη και Βασίλη Σκουλάκη (18/10/24)

Εγκαινιάστηκε σήμερα Παρασκευή 18/10, το νέο ραδιοφωνικό ένθετο της εκπομπής “Ζουν Ανάμεσά μας” με τον Αντώνη Πουγαρίδη, που φιλοξενεί τον Βασίλη Σκουλάκη, HR της KEYVOTO, Μετά – Διδάκτορα και Διδάκτορα Ανθρώπινου Δυναμικού στο Πανεπιστήμιο Atlantic International University.

Στο ένθετο, θα συζητούνται θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, αυτοβελτίωσης και άλλων θεμάτων επικοινωνίας και στρατηγικής.

Το θέμα που απασχόλησε την πρώτη συζήτηση, είναι η αποτελεσματική επικοινωνία ως βασικό συστατικό και αναγκαίο για την καθημερινότητά μας.

Αναφέρθηκαν στην μη λεκτική επικοινωνία και τη γλώσσα του σώματος ως μέσο μετάδοσης μηνυμάτων, παραθέτοντας παραδείγματα της καθημερινότητας και προσωπικές εμπειρίες. Αναγνώρισαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επικοινωνία, δηλαδή την αδιαφορία για τη γλώσσα του σώματος, ότι δεν ακούμε ενεργά το συνομιλήτή μας και ότι προσπαθούμε να καλύψουμε τα λεγόμενά του με τα δικά μας μη δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο και εμπιστοσύνη στην επικοινωνία.

Δίνοντας βάση στους τρόπους σωστής μη λεκτικής επικοινωνίας, παρουσιάστηκαν παραδείγματα από τον επιχειρηματικό κόσμο που ζούμε καθημερινά, μαζί με χρήσιμες συμβουλές.

Ο Αντώνης Πουγαρίδης μοιράστηκε τη δική του άποψη για την επικοινωνία, εξηγώντας την ενεργή ακρόαση. Ο Βασίλης, έπειτα εξήγησε πως μπορούμε στην πραγματική μας ζωή να εξασκηθούμε συνειδητά σε όλα αυτά που εξηγήθηκαν με ασκήσεις αυτοβελτίωσης. Παρουσίασε, επίσης, τις μεθόδους για το χτίσιμο μιας συνήθειας, που περιλαμβάνουν την επανάληψη για 66 μέρες της πράξης που προσπαθούμε να κάνουμε συνήθεια.

Κλείνοντας, επισημάνθηκε η σημαντικότητα της επικοινωνίας και του σεβασμού στον επιχειρησιακό και όχι μόνο, χώρο, που είναι το κλειδί για το χτίσιμο και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Ακούστε το ένθετο “ΜΗΝ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ” ΕΔΩ

Ακούστε live το True Story Radio 102.8 εδώ:

Δήμος Αμυνταίου: Ενημέρωση ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών

Από τον Δήμο Αμυνταίου εκδόθηκε ανακοίνωση με την οποία παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες αδειοδοτημένων επιχειρήσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών συστημάτων (Φωτοβολταϊκά με αποζημίωση ηλεκτρικής ενέργειας)

Read More »

Εκπαιδευτική Επίσκεψη του Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Φλώρινας στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΑΠΕ στον Φιλώτα

Η διαχειριστική ομάδα του Ομίλου Ενεργών Νέων Φλώρινας (ΟΕΝΕΦ) – Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, υποδέχτηκε τη Δευτέρα 14/10/2024, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, στον

Read More »

Εισαγγελική έρευνα για τη διάνοιξη δρόμου στον Γράμμο

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την παράνομη διάνοιξη δρόμου σε προστατευόμενη περιοχή στον Γράμμο διέταξε η Εισαγγελία Ιωαννίνων. Παράλληλα, κλιμάκιο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος (ΟΦΥΠΕΚΑ)

Read More »
X