Με σκόρερ ποιον άλλον τον Αθανασιάδη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟ Κοίλων πήρε νίκη-τίτλο (θέλει τυπικά ακόμα μια ισοπαλία) στην Άρδασσα απέναντι στον Μέγα Αλέξανδρο με 3-2 για την 2η αγωνιστική των play-off στην Α΄ ΕΠΣ Κοζάνης και ξέφυγε με 8 βαθμούς από τον αντίπαλο του.

Έγινε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι μπροστά σε 500 και πλέον φιλάθλους (ανάμεσα τους και περίπου 80 από τα Κοίλα) με διακυμάνσεις στο σκορ, 5 γκολ, 2 δοκάρια, πολλές δυνατές μονομαχίες και ευκαιρίες και για τις 2 ομάδες.

Οι γηπεδούχοι που ήξεραν ότι μόνο με νίκη μπορούν να ελπίζουν μπήκαν πολύ δυνατά και αιφνιδίασαν τον ΠΑΟ Κοίλων με γκολ στο 8ο.

Από το 15ο και μετά όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν τα ηνία του αγώνα και κατάφεραν στο ημίχρονο να προηγηθούν με 1-2.

Στην επανάληψη οι αλλαγές των γηπεδούχων τους βοήθησαν  να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέσουν για την ισοφάριση.

Αφού ο ΠΑΟ Κοίλων δεν έκανε το 1-3 με τον Νικολαΐδη (η μπάλα βρήκε στο δοκάρι), οι γηπεδούχοι άρχισαν να ασκούν έντονη πίεση, είχαν και αυτοί δοκάρι με τον Μαυροματίδη, ζήτησαν (μάλλον δίκαια) πέναλτι στο 81ο που τελικά το κέρδισαν λίγο μετά για να γίνει το 2-2.

Μάλιστα στο 86ο λίγο έλειψε να κάνουν την ολική ανατροπή με τον Γρηγοριάδη να κάνει σπουδαία επέμβαση.

Και ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία στο 92ο ο Αθανασιάδης χτύπησε και πάλι και μετά από πάσα του Ντούκα (όπως και στο 1-1) έκανε το 2-3 και έδωσε το έναυσμα για πανηγυρισμούς που έγιναν πιο έντονοι με τη λήξη.

Φάσεις και γκολ

Μόλις στο 1ο λεπτό σουτ του Νικολαΐδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής απέκρουσε με διπλή προσπάθεια ο Χρυσοστομίδης.

Στο 8o σέντρα ακριβείας Σιδηροπούλου και ο Ποιμενίδης από κοντά με πλασέ έκανε το 1-0 ενώ 10 λεπτά μετά σουτ Μαυροματίδη, άγαλμα ο Γρηγοριάδης η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω άουτ.

Στο 28ο κακή συνεννόηση στην άμυνα της Άρδασσας ο Ντούκα έδωσε στον συνήθη ύποπτο Αθανασιάδη και αυτός σε κενή εστία με πλασέ ισοφάρισε ( ο Χρυσοστομίδης πήγε να καλύψει Ντούκα).

Στο 33ο οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ολική ανατροπή με τον Σαλονικίδη που με σουτ από τα 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Χρυσοστομίδη (δοκάρι και γκολ) για το 1-2.

Στο 49ο σέντρα Βάσιλα ο Ρωσίδης ανενόχλητος στη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να κάνει τη κεφαλιά και χάθηκε η ευκαιρία.

Στο 55ο διαγώνιο σουτ του Νικολαΐδη στη ρίζα του δεξιού κάθετου δοκαριού και  στο 66ο ήταν η σειρά των γηπεδούχων να έχουν δοκάρι όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά από τον Βλάχο η μπάλα στρώθηκε στο Μαυροματίδη στο ύψος της μεγάλης περιοχής που σούταρε με τη μπάλα να βρίσκει το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 73ο διαγώνια πάσα Μαυροματίδη για τον Σιδηρόπουλο που έκανε το σουτ αλλά ο Γρηγοριάδης μπλόκαρε.

Στο 80ο ο Σιδηρόπουλος εκτέλεσε φάουλ ο Γρηγοριάδης έχασε τη μπάλα ο Βλάχος πήρε τη κεφαλιά και ο τερματοφύλακας των Κοίλων έπεσε πάνω του με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα για πέναλτι.

Στο 84ο όμως ο Μαυροματίδης μπήκε στη περιοχή μαρκαρίστηκε από τον Ντούκα και ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ε.Ρουσάκης.

Δύο λεπτά μετά ο σκόρερ του 2ου γκολ για την Άρδασσα μπήκε στη περιοχή σούταρε αλλά ο Γρηγοριάδης με φανταστική απόκρουση κράτησε το 2-2.

Στο 91ο όμως ο Αθανασιάδης “χτύπησε” και πάλι και με κοντινό πλασέ μετά από σέντρα του Ντούκα χάρισε τη νίκη -τίτλο στον ΠΑΟ Κοίλων.

Διαιτητής: Κεχαγιάς

Βοηθοί: Γεωργιάδης – Τζουβάρας

Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας: Χρυσοστομίδης, Σιδηρόπουλος, Παναγιωτίδης (87ο Ξανθόπουλος), Μωυσιάδης, Ρωσσίδης, Ρουσσάκης (46o Ρουσσάκης Α.), Βάσιλας (81ο Μεντεσίδης), Σερσέμης, Ποιμενίδης (59o Τσελεγγίδης), Τσελαλίδης (46ο Βλάχος), Μαυροματίδης

ΠΑΟΚ Κοίλων Κοζάνης: Γρηγοριάδης, Ντούκα, Γιαμουρίδης, Ζιώγας, Σαββίδης, Κυπίρτογλου (74ο Δραγώγιας), Σαλονικίδης, Μαντώς, Νικολαΐδης (77ο Φαρμάκης, 92ο Καρυπίδης), Αθανασιάδης, Παπανικόπουλος (74ο Σαμαράς).

X