Στοχεύοντας στη μετάδοση των πλέον σύγχρονων επιστημονικών γνώσεων και εφαρμογών στον τομέα της Γυναικολογίας, με επιτυχία συνεχίζονται τα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας ,με διοργανωτή τη Μαιευτική Γυναικολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και τον Πρόεδρο του τμήματος του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Διευθυντή της γ’ Γυναικολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής ΑΠΘ του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης καθηγητή Απόστολου Αθανασιάδη.

Υποδεχόμενη τους παρισταμένους η Διευθύντρια της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Καλλιόπη Αντωνιάδου τόνισε την αξία των εν λόγω Σεμιναρίων, διευκρινίζοντας ότι τα μαθήματα πραγματοποιούνται μία φορά κάθε μήνα δια ζώσης , στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου και τα παρακολουθούν Ιατροί , Νοσηλευτές , Μαίες και φοιτητές, στους οποίους στο τέλος θα δοθεί ένα “Πιστοποιητικό Παρακολούθησης” .

Το 2ο μάθημα του 3ου κύκλου των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων είχε σαν θέμα:” Σακχαρώδης διαβήτης και κύηση ” , το οποίο παρουσίασαν ο καθηγητής της Γ’ Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Απόστολος Μαμόπουλος και ο Διευθυντής Ενδοκρινολογίας ΕΣΥ στη Γ’ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Ανάργυρος Κούρτης , οι οποίοι με την άρτια επιστημονική τους κατάρτιση ανέλυσαν το ενδιαφέρον αυτό θέμα, που προλόγισε ο Πρόεδρος του τμήματος Μαιευτικής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας αναπληρωτής Καθηγητής Αρσένιος Τσιότσιας.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά , του πρώην προέδρου του τμήματος Μαιευτικής Σεραφείμ Σαββίδη , του νέου Διοικητή Ιωάννη Κετικίδη, της Επίκουρης Καθηγήτριας του τμήματος Μαιευτικής Μαρίας Τζητηρίδου, του Γυναικολόγου και συνεργάτη της κ. Αντωνιάδου , του Sameh Alahmad κ.ά . Ήταν ακόμα μία άρτια διοργάνωση και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της .

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

X