Σημαντική δράση “Ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών” , πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. 2023 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας με πρωτοβουλία του Συμβουλευτικού Κέντρου Κοζάνης του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας(ΚΕΘΙ), σε συνεργασία με το Δήμο Εορδαίας και με τη συμμετοχή του Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Κοζάνης, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας.

Πολλές ήταν οι γυναίκες που επισκέφθηκαν το ειδικό stand , το οποίο είχε στηθεί στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας, όπου οι διοργανωτές τις ενημέρωσαν για τη λειτουργία και τις παρεχόμενες υπηρεσίες των ανάλογων δομών, ενώ παράλληλα διένειμαν σε όλους τους επισκέπτες του χώρου έντυπο ενημερωτικό υλικό, στην προσπάθεια πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, για το φαινόμενο της έμφυλης βίας.

Στον ενημερωτικό σκοπό της δράσης αναφέρθηκε με σαφήνεια ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοζάνης Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, παρουσία και άλλων Αστυνομικών .

Το δικό του μηνυμα “κατά της βίας έστειλε ο Αντιδήμαρχος Υγείας του Δήμου Εορδαίας Δημήτρης Σπόντης , ο οποίος επεσήμανε το διαρκές ενδιαφέρον του , για τα κοινωνικά θέματα του Δήμου.

Αξίζουν Συγχαρητήρια στους διοργανωτές αυτής της ενημερωτικής δράσης , που δεν θα πρέπει να περιοριστεί στη μία εκδήλωση, αλλά να επαναλαμβάνονται ανάλογες πρωτοβουλίες και στο μέλλον.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X