Επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυσή του διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, σήμερα Κυριακή  στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

&

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Θεόδωρου Βυθούλκα ο οποίος έκανε αρχικά μια ιστορική αναδρομή του συλλόγου.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις που υλοποιούν όπως είναι η ανανέωση της σελίδας του συλλόγου, μίλησε για την ηλεκτρονική πλατφόρμα αγορών panefkolo που δημιούργησε ο Εμπορικός Σύλλογος μαζί με το Επιμελητήριο και με την ευκαιρία αυτή ευχαρίστησε τον αντιπρόεδρο του ΕΒΕ Εκδότη των Εφημερίδων Πτολεμαίου και Παλμού και ιδιοκτήτη του e-ptolemeos.gr Αντώνη Πουγαρίδη για την άψογη συνεργασία που έχουν και την βοήθεια που τους προσφέρει όπως και ο πρόεδρος Γιάννης Μητλιάγκας και τέλος για την κάρτα μέλους του εμπορικού συλλόγου που θα κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα,

Αμέσως μετά έγινε η βράβευση αυτών που διατέλεσαν πρόεδροι και είναι εν ζωή ενώ βραβεύτηκε και ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης π. Νικηφόρος Μανάδης τόσο για την βοήθεια του όσο και για το λεύκωμα που κυκλοφόρησε πριν μερικά χρόνια για τον εμπορικό σύλλογο Πτολεμαΐδας.

Βραβεύτηκαν αρχικά οι επίτιμοι πρόεδροι Σταύρος Φραγκουλίδης με την βράβευση να κάνει ο υφ. Εσωτερικών αρμόδιος για θέμα Β. Ελλάδας Στάθης Κωνσταντινίδης και Σοφοκλής Ασιανός με την βράβευση να κάνει ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς.

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης Γ. Aμανατίδης βράβευσε τον Θ. Τρυψάνη, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Γιάννης Μητλιάγκας βράβευσε τον Μ. Καλαΐτζόπουλο, ΚΑΙ ακολούθησε η βράβευση των Μ. Δεληκώστα και Γ. Ηλιόπουλου.

Τέλος ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θόδωρος Βυθούλκας τίμησε τον π. Νικηφόρο Μανάδη.

Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας αφού ευλόγησε την πίτα για τη νέα χρονιά έδωσε συγχαρητήρια στον σύλλογο για την προσπάθεια του όλα αυτά τα 100 χρόνια και τον επιβράβευσε για τις δράσεις και κυρίως για το panefkolo και τους ευχήθηκε να έχουν δύναμη να συνεχίσουν.

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο π. υφυπουργός μεταφορών και βουλευτής Μιχάλης Παπαδόπουλος όπως και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.

Τόσο αυτοί όσο και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι μίλησαν για την μεγάλη προσφορά του εμπορικού συλλόγου στα χρόνια που πέρασαν και τη σημασία που έχει να παραμείνει δυνατός ενώ Σ. Κωνσταντινίδης, Γ. Αμανατίδης και Π. Πλακεντάς μίλησαν για τις δυνατότητες που παρουσιάζονται για να γίνουν πράγματα για το καλό της κοινωνίας αλλά και του εμπορικού συλλόγου στα επόμενα χρόνια.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις των προηγούμενων προέδρων που ήταν συγκινημένοι από την τιμή που τους έγινε δηλώνοντας πως μόνο ενωμένοι όλοι μπορούν να διατηρήσουν δυνατό το σύλλογο έτσι ώστε αυτός να προσφέρει στην κοινωνία.

Στην  ανακοίνωση του συλλόγου, με αφορμή την επετειακή εκδήλωση, αναφέρεται ότι

«Εκατό χρόνια έως σήμερα ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας βρέθηκε πάντα δίπλα στον εμπορικό κόσμο και στην τοπική κοινωνία της Εορδαίας.

Η επέτειος των εκατό χρόνων είναι ένα μεγάλο ορόσημο και θα εγκαινιάσει τον δεύτερο αιώνα της προσφορά του στον εμπορικό κόσμο. Αποτελεί την τέλεια ευκαιρία να γιορταστεί το παρελθόν και να σχεδιαστεί το μέλλον».

 

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X