Στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της Πτολεμαΐδας ο Σύλλογος Τροβαδούρων Πτολεμαΐδας, συνδιοργάνωσε με το Δήμο Εορδαίας την “1η Συνάντηση Χορωδιών” με την επωνυμία “Ελεύθερη Εορδαία ” , την Κυριακή 29 οκτωβρίου 2023 στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας .

 

Στόχος των διοργανωτών είναι να αποτελέσει θεσμό η Χορωδιακή Συνάντηση και να πραγματοποιείται σε κάθε επέτειο των Ελευθερίων της Πόλης. Στο υπέροχο αυτό και ποικίλο Μουσικό ταξίδι , συμμετείχαν οι αξιόλογες χορωδίες : -Μικτή Χορωδία Κοζάνης “ΕΛΙΜΕΙΑ” -Χορωδία Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας -Μικτή Χορωδία “Ο ΠΕΡΔΙΚΚΑΣ” Εορδαίας – Χορωδία ΕΣ “ΑΜΥΝΤΑΣ ” Αμυνταίου και -Ο Σύλλογος Τροβαδούρων Πτολεμαΐδας , οι οποίες χειροκροτήθηκαν θερμά από το πολυπληθές ακροατήριο.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, που ήταν αρωγός και συνδιοργανωτής , αλλά και θεμελιωτής του νέου θεσμού. Τους παρισταμένους υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τροβαδούρων Μιχάλης Δεληκώστας, ενώ παραβρέθηκαν η Βουλευτής Π.Ε Κοζάνης Καλλιόπη Βέττα, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πτολεμαΐδας Ισαάκ Νικολαΐδης, Πρόεδροι Συλλόγων της περιοχής και πλήθος κόσμου.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X