Με στόχο  τη μετάδοση των πλέων σύγχρονων Επιστημονικών γνώσεων και Εφαρμογών στον τομέα της Γυναικολογίας – Μαιευτικής  , συνεχίζονται τα  Μετεκπαιδευτικά Σεμινάρια  , στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας με διοργανωτή τη Μαιευτική-Γυναικολογική Κλινική του Γενικού  Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και τον Προέδρο του Τμήματος Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,  σε συνεργασία με τον Διευθυντή της Γ ‘  Μαιευτικής- Γυναικολογικής Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ  Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης,  Καθηγητή Απόστολο Αθανασιάδη.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια της Μ/Γ  Κλινικής του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας Καλλιόπη  Αντωνιάδου , όλα τα Σεμινάρια πραγματοποιούνται δια ζώσης στο Αμφιθέατρο του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου μία φορά το μήνα και τα παρακολουθούν Ιατροί, Νοσηλευτές,  Μαίες  και Φοιτητές  ,  στους οποίους στο τέλος θα χορηγηθεί “Πιστοποιητικό Παρακολούθησης”.

Τους παρισταμένους υποδέχτηκε θερμά η δραστήρια κ. Αντωνιάδου , δίνοντας το λόγο και στον π. Πρόεδρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Σεραφείμ Σαββίδη , έναν αξιόλογο άνθρωπο που δόμισε  και στήριξε το τμήμα Μαιευτικής του νυν Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας , που αν και ολοκλήρωσε την  Ακαδημαϊκό   του κύκλο , εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στο Πανεπιστήμιο.

Ο κ. Σαββίδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες βιωσιμότητας του τότε ΤΕΙ , ευχαριστώντας το Νοσοκομείο για τη συνέχεια και  την επιτυχή λειτουργία του φορέα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Πρόεδρος του Τμήματος Μαιευτικής Π.Δ.Μ. και  Επίκουρος Καθηγητής Δημήτριος Παπουτσής , τονίζοντας τη χρηστικότητα διεξαγωγής των Σεμιναρίων.

Το σημερινό πρώτο μάθημα αυτού του κύκλου πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Αμφιθέατρο “Γεώργιος Γεννηματάς”   από τον Καθηγητή κ. Αθανασιάδη,  ο οποίος ανέπτυξε τα θέματα: ” Αρχόμενη Κύηση και Υπερηχογραφική Εκτίμηση Κύησης Τρίτου Τριμήνου ”  , ενώ  υπήρξε και ζωντανή εφαρμογή του υπερηχογραφικού ελέγχου.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X