Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα με την Αναστασία Κοτζακόλιου φιλοξένησε την Αγάπη Κοτζαφίλλιου, Καθηγήτρια του τμήματος Μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΥΠΑ Πτολεμαΐδας.

Για πρώτη φορά λειτουργεί το εν λόγω τμήμα στο ΙΕΚ ΔΥΠΑ Πτολεμαΐδας, με την κ. Κοτζαφίλλιου να είναι κατ’ επάγγελμα μαγείρισσα στο Μποδοσάκειο. Η πρακτική του τμήματος γίνεται στις κουζίνες του νοσοκομείου.

Το τμήμα παρακολουθούν 14 μαθητές από 20 εγγεγραμμένους, διαφόρων ηλικιών, είτε μικρότεροι που θέλουν να το κάνουν ως επάγγελμα αλλά και μεγαλύτεροι που ενδιαφέρονται να το παρακολουθήσουν.

Η κ. Κοτζαφίλιου μίλησε για τη λειτουργία του τμήματος, για το πώς λειτουργούν οι επαγγελματικές κουζίνες, αναφέρθηκε στο κατά πόσο το επάγγελμα είναι ή όχι ανδροκρατούμενο στις ημέρες μας, αλλά και στο κατά πόσο τα reality μαγειρικής έσπρωξαν τον κόσμο στο επάγγελμα, σημειώνοντας πως υπάρχει μεγάλη ζήτηση γύρω από το επάγγελμα.

Στο τμήμα μαγειρεύουν πολλά πράγματα, πέρα από τη γραμμή του υπουργείου παιδείας, με τους μαθητές να διδάσκονται κοπές λαχανικών και απλές τεχνικές, ενώ οι μαθητές αποκτούν περισσότερες εμπειρίες μαθαίνοντας πολλά και διάφορα πράγματα.

Επίσης, η ίδια μίλησε για το πώς είναι η κουζίνα του Μποδοσάκειου και πόσο το νοσοκομείο προσέχει τους ασθενείς (και) στο κομμάτι της εστίασης.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X