Μία τελικά ήταν η προσφορά που κατατέθηκε στον ηλεκτρονικό ανοιχτό διαγωνισμό για τη μεγάλη μελέτη συντήρησης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, μετά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η μελέτη που θα καταδείξει το εύρος των παρεμβάσεων και των εργασιών στη Γέφυρα, καθορίζοντας παράλληλα και το συνολικό προϋπολογισμό, αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της Περιφερειακής Αρχής Αμανατίδη, με τον ίδιο να θέτει το ζήτημα της ανεύρεσης κονδυλίων και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό στην πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή.

Η μελέτη έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.547.000,00€ με την προσφορά να κατατίθεται από την Ένωση Μελετητικών Εταιρειών “CONCEPT ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧ/ΚΟΙ Α.Ε-ΝΑΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧ/ΚΟΙ & ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ Α.Ε.-ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΣ  ΟΜΙΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Α.Ε.”.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένες εταιρείες είναι από τις καλύτερες του κλάδου, ενώ το γεγονός της κατάθεσης μίας και μόνο προσφοράς εκτιμάται πως θα οδηγήσει σε πιο γρήγορες διαδικασίες εφόσον δεν διαπιστωθεί πρόβλημα στη διαδικασία αξιολόγησης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η σύμβαση για τη μελέτη “Έλεγχος στατικής επάρκειας και εργασίες συντήρησης-αναβάθμισης της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων της Π.Ε. Κοζάνης» θα υπογραφεί πιθανότατα εντός του 2024 με συμβατικό χρόνος παράδοσης τους 15 μήνες.

Την ανακοίνωση για την αποσφράγιση των προσφορών έκανε δημόσια και ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων, Χάρης Γκοβεδάρος.

X