Εύλογη απορία!

Το χθεσινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ του ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ ήταν αφιερωμένο στην απάντηση που έδωσε η Υφυπουργός Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου στην επίκαιρη ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης κ. Πάρις Κουκουλόπουλος σχετικά με τις νέες προβλέψεις του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), που εστάλη προς έγκριση στην Κομισιόν και οι οποίες αφορούσαν το κλείσιμο λιγνιτικών Μονάδων της περιοχής στα τέλη του τρέχοντος έτους (2023).

Αντιγράφουμε το εισαγωγικό μέρος του ρεπορτάζ, όπου αναφέρεται ότι: “«Οι κάτοικοι της Κοζάνης θα έχουν κανονικά τηλεθέρμανση, μη σπέρνετε τον πανικό», ήταν η απάντηση της Υφυπουργού Ενέργειας, Αλέξάνδρας Σδούκου, στην επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κοζάνης, Πάρι Κουκουλόπουλου, σχετικά με το νέο ΕΣΕΚ το οποίο περιγράφει κλείσιμο μονάδων του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου στο τέλος του 2023.

Μάλιστα η κα Σδούκου επεσήμανε πως δεν υπάρχει καμία απόφαση που να απειλεί τη λειτουργία της Τηλεθέρμανσης και ζήτησε από τον Πάρι Κουκουλόπουλο αυτό να το μεταφέρει σε όλους τους κατοίκους της περιοχής.

«Θα έχουν τηλεθέρμανση οι κάτοικοι και αυτό το χειμώνα και όσο χρειαστεί, μέχρι να διασφαλιστεί το επόμενο στάδιο. Ο Άγιος Δημήτριος(εννοεί τον ΑΗΣ) θα συνεχίσει να τροφοδοτεί με τη μονάδα 5 και όποια άλλη μονάδα επιβάλλεται», τόνισε η κα Σδούκου και χαρακτήρισε «σύγχυση» τις αντιδράσεις όσους είδαν το κείμενο του νέου ΕΣΕΚ «το οποίο πρέπει να πάει στην Κομισιόν για αξιολόγηση και τελική έγκριση το καλοκαίρι του 2024».

Μάλιστα θύμισε πως το ΕΣΕΚ του 2019 έλεγε πως οι μονάδες του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου έπρεπε να κλείσουν το 2021 και 2022 «κάτι που όμως δεν συνέβη «γιατί οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να έχουν Τηλεθέρμανση και η χώρα χρειάζεται τις μονάδες.»”

***

Καλοδεχούμενα τα όσα είπε η κ. Σδούκου για τη λειτουργία των Μονάδων και τη συνέχιση της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, αλλά μας δημιουργήθηκε μια, εύλογη υποθέτουμε, απορία.

Γιατί εγκάλεσε τον κ. Κουκουλόπουλο λέγοντας του «μη σπέρνετε τον πανικό», όταν:

ο όποιος… πανικός δημιουργήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2023 όταν υπήρξε δημοσίευμα του Οικονομικού Ταχυδρόμου με τίτλο: «ΕΣΕΚ: “Παράθυρο” για ταχύτερη απολιγνιτοποίηση πριν το 2028», για ν’ ακολουθήσει πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΥ με τίτλο: « «Το νέο ΕΣΕΚ δείχνει επιτάχυνση της απολιγνιτοποίησης- Κλείσιμο για 4 μονάδες του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου στο τέλος του 2023 – Στον αέρα η Τηλεθέρμανση Κοζάνης».

Και τα δύο δημοσιεύματα στις νέες προβλέψεις του ΕΣΕΚ βασίζονταν, το οποίο είναι ένα κυβερνητικό Σχέδιο, και έκαναν, δικαίως και ως όφειλαν, λόγο για «ταχύτερη απολιγνιτοποίηση» και ότι θα βρεθεί «Στον αέρα η Τηλεθέρμανση Κοζάνης».

υπήρξαν ανακοινώσεις σωματείων, συνδικάτων και δηλώσεις συνδικαλιστών (κάποιων προσκείμενων στο κυβερνών κόμμα) που αναφέρονταν στο θέμα αυτό καλώντας την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην υλοποίηση μιας απόφασης όπως περιγράφονταν στο ΕΣΕΚ.

***

Έτσι, στην προκειμένη περίπτωση ο συγκεκριμένος βουλευτής δεν έκανε τίποτα άλλο απ’ αυτό που όφειλε, εκ της θέσης και του ρόλου του, να κάνει.

Κατέθεσε ερώτηση για να πάρει απάντηση. Όπως και έγινε.

Σε ό,τι αφορά τον… πανικό που επικαλέστηκε η κ. Σδούκου θα μπορούσε πολύ εύκολα και απλά να σβήσει εν τη γενέσει του, αν η Κυβέρνηση είχε βγάλει μια απλή ανακοίνωση που εξηγούσε τι ακριβώς συμβαίνει και τι μέλλεται να συμβεί.

Μια ανακοίνωση με όσα ακριβώς είπε η κυρία Υφυπουργός απαντώντας προχθές στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή.

Τόσα απλά…

Ή μήπως κάνουμε λάθος;

 

Η… χρησιμότητα των ομιλιών του κ. Ανδρουλάκη!

Δημοσιεύτηκε προχθές (20- 11- 2023) στη σατιρική ενημερωτική ιστοσελίδα ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΙ (to vatraxi.com) και σας το μεταφέρουμε αυτούσιο, ένα θέμα που αφορά τη… χρησιμότητα των ομιλιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη.

«Εγκρίθηκε από τον ΕΟΦ η χρήση ομιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη για όσους πάσχουν από χρόνια αϋπνία

Την επίσημη έγκριση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων πήραν οι ομιλίες του Νίκου Ανδρουλάκη για την αντιμετώπιση της χρόνιας αϋπνίας, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, η χρήση των ομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ συστήνεται για όσους πάσχουν από χρόνια αϋπνία και ο οργανισμός τους δεν ανταποκρίνεται στα παραδοσιακά υπνωτικά του εμπορίου.

Ωστόσο, ο Οργανισμός προειδοποιεί ότι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα ύπνου δεν θα πρέπει να παρακολουθούν ανεξέλεγκτα ομιλίες και συνεντεύξεις του Νίκου Ανδρουλάκη, καθώς ακόμα και σε μικρές ποσότητες έχουν ισχυρή κατασταλτική δράση, συνεπώς θα πρέπει να λαμβάνονται από τα φαρμακεία σε στικάκι και αποκλειστικά με ιατρική συνταγή.»

***

Εφόσον υπάρξει κάποιος που θα δοκιμάσει αυτή τη… θεραπεία, ας μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα της καθώς ποτέ δεν ξέρεις αν θα αντιμετωπίσεις κάποια μέρα πρόβλημα με τον ύπνο… Οπότε, ας υπάρχει και αυτή η… θεραπευτική επιλογή.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X