Χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά του για τα πρόσωπα τα οποία σκέφτεται να στελεχώσουν το πρώτο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας από 1/1/2024, ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης, βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης με τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού απ’ όλες τις Π.Ε.

Η συνάντηση έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της Κοζάνης, με τους 21 συμβούλους να ακούν τον νέο Περιφερειάρχη να ανακοινώνει πως το νέο σχήμα θα γίνει γνωστό το αργότερο στις 15 Δεκεμβρίου, ώστε να υπάρχει χρόνος ενημέρωσης και προσαρμογής όσων αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

Μάλιστα ζήτησε τις επόμενες ημέρες να καταθέσουν όλοι ξεχωριστά τις απόψεις τους για το χρόνο που διαθέτουν και τις επαγγελματικές υποχρεώσεις οι οποίες τους δεσμεύουν, καθώς είναι σαφές το μήνυμά του πως θέλει Αντιπεριφερειάρχες «αποκλειστικής απασχόλησης» με το αντικείμενο που θα τους ανατεθεί.

Παράλληλα ο Γιώργος Αμανατίδης, ενημέρωσε για σειρά συναντήσεων τις οποίες πραγματοποίησε στην Αθήνα με κυβερνητικά στελέχη, μεταφέροντας θετικό κλίμα, ενώ επιβεβαίωσε πως την Πέμπτη θα έχει την πρώτη δια ζώσης επαφή με τον νυν Περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το λόγο έλαβαν κάποιοι από τους παρισταμένους μεταφέροντας επί μέρους ζητήματα των περιοχών που εκπροσωπούν, ενώ η «παλιά φρουρά» δεν δίστασε να σχολιάσει πως είναι αισθητές οι διαφορές λειτουργίας Αμανατίδη- Κασαπίδη, τονίζοντας πως τέτοιες συναντήσεις δεν έγιναν ποτέ με τον απερχόμενο Περιφερειάρχη καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως στο σχεδιασμό Αμανατίδη, υπάρχει η αλλαγή των θεματικών αντιπεριφερειών οι οποίες θα οριστούν βάση των αναγκών και των προτεραιοτήτων της νέας περιφερειακής αρχής, αλλά και του στελεχιακού δυναμικού το οποίο έχει διαθέσιμο ο νέος Περιφερειάρχης.

Το μεγάλο ενδιαφέρον στρέφεται στο ποιοι θα είναι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, ενώ ακολουθούν οι 8 θεματικοί, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου και ενδεχομένως δύο(2) εντεταλμένοι σύμβουλοι.

 

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X