Η Αλεξάνδρα Βράκα, Υπεύθυνη του City ΚΕΠ, μίλησε στο True Story Radio για τα ψηφιακά νέα της εβδομάδας.

Ειδικότερα, έχει βγει η πολύ-αναμενόμενη προκήρυξη του ΕΣΠΑ για τους παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα ΚΔΑΠ. Πρόκειται για προκήρυξη που την αναμένουν πως και πως οι γονείς προκειμένου τα παιδιά τους να απασχολούνται σε ΚΔΑΠ δωρεάν τα απογεύματα (από ηλικίες 6 έως 12) και τα παιδιά από 2 μηνών μέχρι και 4 ετών (όπου και ξεκινάει η υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο, να μπορούν μέσω voucher να απασχολούνται σε παιδικούς – βρεφονηπιακούς σταθμούς και να μην επιβαρύνονται οι γονείς τους.

Η κ. Βράκα ξεκαθάρισε πως η ηλικία των δύο μηνών αφορά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε περιοχές που μπορούν να το υποστηρίξουν, πλέον όμως αφορά αρκετές περιοχές. Οι αιτήσεις για τα voucher είναι από τις 11 Ιουλίου μέχρι και τις 1 Αυγούστου, ωστόσο προς τις τελευταίες ημέρες η πλατφόρμα θα ανοίξει για όλα τα ΑΦΜ, με την κ. Βράκα να σημειώνει πως όσο ποιο σύντομα γίνει η αίτηση τόσο καλύτερα. Συγκεκριμένα για τις επόμενες ημερομηνίες αιτήσεις καταθέτουν ως εξής: 18/7/2023 – 20/7/2024 για τα ΑΦΜ που λήγουν σε 6, 7, 8, 9 και 21/7/2023 – 01/8/2024 για όλα τα ΑΦΜ.

Το εισόδημα ξεκινάει από 27.000 ευρώ και φτάνει με προϋποθέσεις μέχρι τις 42.000 ευρώ και απαιτείται εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση για εφέτος, ξεκαθαρίζοντας πως η δήλωση δεν πρέπει να έχει υποβληθεί μόνο αλλά και να έχει εκκαθαριστεί.

Σε άλλα νέα, για συνταξιούχους του ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) άνοιξαν οι αιτήσεις κοινωνικού τουρισμού για δωρεάν διακοπές. Οι αιτήσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα λήγουν το Σάββατο, συμβουλεύοντας τους πολίτες να μην περιμένουν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Στο κομμάτι των θέσεων εργασίας, παραμένει ανοιχτή η προκήρυξη 4Κ του 2021, η οποία αφορά σε 31 θέσεις αορίστου χρόνου για άτομα ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ σε εταιρεία του ΥΠΕΝ, με πολλά ανοιχτά πτυχία, εξ αυτών και διοικητικό προσωπικό αλλά και υπολογιστές. Οι αιτήσεις είναι έως τις 24 Ιουλίου.

Στο κομμάτι της εκπαίδευσης, έως και τις 28 Αυγούστου εγγραφές στα π. ΑΣΠΕΤΕ για άτομα που τέλειωσαν πανεπιστήμιο και ΤΕΙ για να λάβουν την παιδαγωγική επάρκεια και να μπορούν να διδάξουν. Τα εν λόγω προγράμματα έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση.

Ακόμη, σε ό,τι αφορά το φοιτητικό – στεγαστικό επίδομα για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023, οι αιτήσεις είναι ανοιχτές.

Τέλος ως τις 18 Ιουλίου κατατίθεται το μηχανογραφικό δελτίο, με το CITY KEP να βρίσκεται στη διάθεση όποιου χρειάζεται βοήθεια, είτε υποβάλει αίτηση και με το 10%.

X